ΑρχικήHow ToΠώς θα προστατευτείτε από παραβιάσεις κάμερας;

Πώς θα προστατευτείτε από παραβιάσεις κάμερας;

Ένας κακόβουλος παράγοντας, θα μπορούσε εύκολα να παραβιάσει την κάμερα του φορητού σας υπολογιστή, αποκτώντας πρόσβαση στο σύστημά σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πετύχουν τέτοιου είδους παραβιάσεις και οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πώς να τις αποφύγουν.

παραβιάσεις

Trojans απομακρυσμένης πρόσβασης

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του IMC Grupo, τα trojan απομακρυσμένης πρόσβασης συνήθως χρησιμοποιούνται για εγκληματικούς σκοπούς. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν στον εισβολέα, να ξεγελάσει ένα σύστημα υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή, για να αποκτήσει προνόμια διαχειριστή.

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο συνηθίζει να επισκέπτεται πειρατικούς ιστότοπους.

Meterpreter

Το Meterpreter είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία πειρατείας για παραβιάσεις στην κάμερα του φορητού υπολογιστή του θύματος. Παρόλο που δεν υπάρχουν αναφορές για το πώς λειτουργεί αυτό το εργαλείο, είναι καλό να προστατεύετε τον υπολογιστή σας από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Social Engineering

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται επίσης για να ξεγελάσει τον φορητό υπολογιστή ενός ατόμου. Αυτή η τεχνική απαιτεί από έναν hacker να ξεγελάσει ένα άτομο να πιστεύει ότι η συσκευή του έχει παραβιαστεί. Μόλις ξεγελαστεί, του ζητάει να επικοινωνήσει με έναν αριθμό που παρέχεται στο μήνυμα που του στέλνει. Οι hacker παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της Microsoft ή άλλης εταιρείας και εξαπατούν τους χρήστες να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Πώς θα προστατεύσετε την κάμερα από παραβιάσεις;

Τώρα που γνωρίζετε πώς ένας εισβολέας μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα φορητού υπολογιστή σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον τρόπο προστασίας του.

Αρχικά, πρέπει να ελέγξετε τις επιλογές ασφαλείας της συσκευής σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι ρυθμίσεις ασφαλείας. Μόλις ενημερωθείτε σωστά, μπορείτε εύκολα να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μην ξεχνάτε ποτέ να ενημερώνετε το λογισμικό και το firmware του φορητού σας υπολογιστή. Να θυμάστε πάντα ότι οι ενημερώσεις συνοδεύονται από επιδιορθώσεις για σφάλματα ή άλλα ελαττώματα ασφαλείας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν ισχυρό και μοναδικό κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν κωδικό πρόσβασης που κανείς άλλος δεν ξέρει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS