ΑρχικήsecurityΟχάιο: Ζευγάρι πούλησε επιστημονικά μυστικά των ΗΠΑ στην Κίνα!

Οχάιο: Ζευγάρι πούλησε επιστημονικά μυστικά των ΗΠΑ στην Κίνα!

Ένας άντρας στο Οχάιο παραδέχθηκε ότι συνωμότησε με τη σύζυγό του για να κλέψει επιστημονικά εμπορικά μυστικά από ένα νοσοκομείο Παίδων των ΗΠΑ, και να τα πουλήσει στην Κίνα. Ο πρώην κάτοικος του Δουβλίνου, Yu Zhou, και η 47χρονη σύζυγός του, Li Chen, ομολόγησαν ότι συνωμότησαν για να κλέψουν επιστημονικά εμπορικά μυστικά που σχετίζονται με τα εξωσώματα και την απομόνωση εξωσωμάτων, από το Ινστιτούτο Ερευνών του Nationwide Children’s Hospital, που βρίσκεται στο Κολόμπους των ΗΠΑ. Το ζευγάρι δούλεψε σε ξεχωριστά εργαστήρια ιατρικής έρευνας στο Ινστιτούτο Έρευνας για 10 χρόνια ο καθένας (ο Zhou από το 2007 έως το 2017 και η Chen από το 2008 έως το 2018).

Τα εξωσώματα διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην έρευνα, τον εντοπισμό και τη θεραπεία μιας σειράς ιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της νεκρωτικής εντεροκολίτιδας (που συναντάται σε πρόωρα μωρά), της ηπατικής ίνωσης και του καρκίνου του ήπατος.

Οχάιο: Ζευγάρι πούλησε επιστημονικά μυστικά των ΗΠΑ στην Κίνα!

Το ζευγάρι συνελήφθη στην Καλιφόρνια τον Ιούλιο του 2019 και κατηγορήθηκε για τη συνωμοσία που είχε ως στόχο την κλοπή αυτών των επιστημονικών μυστικών.

Οχάιο: Ζευγάρι πούλησε επιστημονικά μυστικά των ΗΠΑ στην Κίνα!

Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι ίδρυσαν εταιρεία στην Κίνα για να πουλήσουν τα κιτ απομόνωσης. Το ζευγάρι έλαβε οφέλη από την κινεζική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής διοίκησης εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας.

Στις 11 Δεκεμβρίου, ο Zhou ομολόγησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ την ενοχή του για τη συνωμοσία, καθώς και για μια κατηγορία περί απάτης. Η σύζυγός του, Chen, ομολόγησε επίσης την ενοχή της για τα ίδια εγκλήματα στις 30 Ιουλίου.

Οχάιο: Ζευγάρι πούλησε επιστημονικά μυστικά των ΗΠΑ στην Κίνα!

Το ζευγάρι δέχτηκε να χάσει την περιουσία και τα κέρδη που αποκόμισε από τα εγκλήματά του. Για την Chen, αυτό συνεπάγεται απώλεια περίπου 1,4 εκατομμύρια δολαρίων, 500.000 μετοχών στην Avalon GloboCare Corp. και 400 μετοχών στην GenExosome Technologies, Inc. Οι πληροφορίες όσον αφορά τις απώλειες που θα υποστεί ο Zhou για τα εγκλήματά του, θα οριστικοποιηθούν μέσω της διαδικασίας της εκδίκασής του.

Ο John Demers, δικηγόρος για την εθνική ασφάλεια, ανέφερε ότι η Κίνα καταβάλει συνεχώς προσπάθειες για να κλέψει, να αντιγράψει και να αντικαταστήσει αμερικανικά προϊόντα, επισημαίνοντας επίσης πως όσοι επιδιώκουν να επωφεληθούν από την κλοπή εμπορικών μυστικών θα θεωρηθούν υπόλογοι.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS