ΑρχικήsecurityCyber Crime Unit Λουιζιάνας: Σύλληψη 5 αντρών για παιδική πορνογραφία

Cyber Crime Unit Λουιζιάνας: Σύλληψη 5 αντρών για παιδική πορνογραφία

Το Cyber Crime Unit (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) της Λουιζιάνας συνέλαβε πέντε άντρες για παιδική πορνογραφία. Ο γενικός εισαγγελέας του Bayou State, Jeff Landry, ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας τις εν λόγω συλλήψεις, δηλώνοντας τα ακόλουθα:

«Η ομάδα μου και οι συνεργάτες μας στην επιβολή του νόμου συνεχίζουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά της πολιτείας θα είναι ασφαλή. Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάνουν καθημερινά για να φέρουν τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακού εγκλήματος στη δικαιοσύνη και ελπίζω να λάβουν τους απαραίτητους πόρους για να κάνουν τη δουλειά τους ακόμη πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της αυξημένης εγκληματικής διαδικτυακής δραστηριότητας.»

Cyber Crime Unit Λουιζιάνας: Σύλληψη 5 αντρών για παιδική πορνογραφία

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, ο Jared Wilkinson, ο οποίος κρατήθηκε στη φυλακή της ενορίας East Feliciana Parish, ήταν ο νεότερος που συνελήφθη από το Cyber Crime Unit της Λουιζιάνας. Ο 20χρονος κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία με τουλάχιστον 50 ανήλικα παιδιά κάτω των 13 ετών να έχουν πέσει θύματά του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο 40χρονος Pedro Moreno, ο οποίος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, με τουλάχιστον 7 παιδιά κάτω των 13 ετών να έχουν πέσει θύματά του. Η σύλληψη του 40χρονου ήταν αποτέλεσμα μιας κοινής έρευνας που διεξήγαγε το Γραφείο Ερευνών της Λουιζιάνας, το γραφείο του Σερίφη του Λίβινγκστον και το γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Τζέφερσον.

Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ο 40χρονος Mostafa Rasheed, ο οποίος συνελήφθη και βαρύνεται με 13 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας, με τα θύματά του είναι παιδιά κάτω των 13 ετών. Ο Rasheed βαρύνεται επίσης με 4 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ζώων. Ο Rasheed κρατήθηκε στη φυλακή της ενορίας του Ανατολικού Μπατόν στις 25 Νοεμβρίου μετά από μια ανακοίνωσε που εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) που πυροδότησε έρευνα.

Cyber Crime Unit Λουιζιάνας: Σύλληψη 5 αντρών για παιδική πορνογραφία

Το NCMEC ανέφερε ότι ο χρήστης του Facebook Leon Al-Iraqi είχε ανεβάσει ένα βίντεο που απεικόνιζε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το Cyber Crime Unit της Λουιζιάνας εκτέλεσε ένταλμα αναζήτησης για τον social media λογαριασμό και ανακάλυψε πολλά βίντεο που περιείχαν υλικό βιασμού παιδιών και τέσσερα βίντεο που έδειχναν τη σεξουαλική κακοποίηση ζώων. Επιπλέον, το WBRZ ανέφερε ότι οι αρχές μπόρεσαν να εντοπίσουν τον social media λογαριασμό του Rasheed μέσω μιας διεύθυνσης IP.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος είναι ο 53χρονος Gregory Pratt, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από μια κατηγορία πορνογραφίας που περιλάμβανε ανήλικους κάτω των 13 ετών.

Ο πέμπτος και τελευταίος κατηγορούμενος είναι ο 61χρονος Charles Howell IV, ο οποίος συνελήφθη καθώς φέρεται επίσης να είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τα θύματά του να είναι παιδιά κάτω των 13 ετών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS