ΑρχικήyoutubeRing: Ανακαλεί doorbells μετά από αναφορές καταναλωτών για πυρκαγιές!

Ring: Ανακαλεί doorbells μετά από αναφορές καταναλωτών για πυρκαγιές!

Η θυγατρική της Amazon, Ring, ανακαλεί εκατοντάδες χιλιάδες video doorbells, ύστερα από αναφορές πελατών για πυρκαγιές που σημειώθηκαν στα συστήματα ασφαλείας. Ο πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς επηρεάζει περίπου 350.000 Ring doorbells 2ης γενιάς που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και περίπου 8.700 ακόμη πωλήθηκαν στον Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) χθες. Τα doorbells των 100 $ πωλήθηκαν στο επίσημο site της Ring και στο Amazon, στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το CPSC.

Η ανακοίνωση του CPSC αναφέρει ότι η μπαταρία του video doorbell μπορεί να υπερθερμανθεί όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένες βίδες για εγκατάσταση, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους πυρκαγιάς αλλά και εγκαύματος. Επιπλέον, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Ring έχει λάβει μέχρι στιγμής 23 αναφορές για πυρκαγιές σε video doorbells αλλά και για πρόκληση ζημιών στην ιδιοκτησία των καταναλωτών, καθώς και οκτώ αναφορές για ελαφρά εγκαύματα. Η Ring δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο σχετικά με τα περιστατικά.

Ring: Ανακαλεί doorbells μετά από αναφορές καταναλωτών για πυρκαγιές!
Ring: Ανακαλεί doorbells μετά από αναφορές καταναλωτών για πυρκαγιές!

Οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν εάν τα video doorbells επηρεάζονται από την ανάκληση επισκέπτοντας το επίσημο site της εταιρείας, και εισάγοντας το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό που αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευής.

Όπως αναφέρει το editionCNN, η Ring, που αγοράστηκε από την Amazon το 2018, έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις στο παρελθόν. Πέρυσι, ανακοίνωσε συνεργασίες με περισσότερες από 400 αστυνομικές υπηρεσίες σε όλες τις ΗΠΑ, ώστε να δοθεί ευκολότερη πρόσβαση στις αρχές επιβολής του νόμου σε video που έχουν καταγραφεί από τα doorbells της. Οι συνεργασίες επέτρεψαν στην αστυνομία να υποβάλει αιτήματα για ηχογραφήσεις video για συγκεκριμένες τοποθεσίες, ώστε να διευκολυνθούν διάφορες έρευνες. Αυτή η κίνηση της εταιρείας πυροδότησε επικριτικές αντιδράσεις από τους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου.

Ring: Ανακαλεί doorbells μετά από αναφορές καταναλωτών για πυρκαγιές!
Ring Always Home Cam

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, η Ring παρουσίασε το Always Home Cam – ένα drone του οποίου η τιμή ανέρχεται στα 250$ με μια συνδεδεμένη κάμερα που μπορεί να πετάξει αυτόματα στο σπίτι σας και να μεταδώσει video στο smartphone σας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS