ΑρχικήinetΑποσύρθηκαν 350,000 κουδούνια Amazon Ring γιατί κινδυνεύουν από πυρκαγιά

Αποσύρθηκαν 350,000 κουδούνια Amazon Ring γιατί κινδυνεύουν από πυρκαγιά

Η θυγατρική εταιρεία της Amazon ανακαλεί 350.000 κουδούνια Ring μετά από αναφορές ότι οι συσκευές ενδέχεται να κινδυνεύουν από πυρκαγιά.

Σύμφωνα με μια ειδοποίηση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) στις 10 Νοεμβρίου, η δεύτερη γενιά κουδουνιών Ring, το μοντέλο 5UM5E5, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

Τα «έξυπνα κουδούνια» που πωλήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου 2020 φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα με την μπαταρία, η οποία υπερθερμαίνεται “όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένες βίδες στην εγκατάσταση και παρουσιάζονται κινδύνοι πυρκαγιάς.”

Amazon Ring πυρκαγιά

Οι συσκευές πωλήθηκαν στο Amazon.com, το Ring.com και σε άλλα καταστήματα. Συνολικά, περίπου 350.000 δυνητικά ελαττωματικές συσκευές αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς και περίπου 8.700 κουδούνια Ring στον Καναδά.

Συνολικά, η Ring έλαβε 85 αναφορές εγκατεστημένων κουδουνιών για χρήση λανθασμένων βίδων, με τα 23 στη συνέχεια να πιάνουν φωτιά, με αποτέλεσμα “μικρές” ζημιές στο προϊόν. Επιπλέον, οκτώ αναφορές “μικρών εγκαυμάτων” έχουν ληφθεί από την εταιρεία.

Οι πελάτες που ανησυχούν ότι το προϊόν τους μπορεί να πιάσει φωτιά μπορούν να πληκτρολογήσουν τον σειριακό αριθμό του κουδουνιού τους στο Ring για να δουν εάν επηρεάζεται. Εάν ο έλεγχος αποκαλύψει ότι πρόκειται για ελαττωματική συσκευή, οι χρήστες θα πρέπει να ελέγξουν τον οδηγό εγκατάστασης ή να επικοινωνήσουν με την Ring για περισσότερες οδηγίες. Η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με κάποιους πελάτες για να ελέγξει ότι οι οδηγοί εγκατάστασης έχουν τηρηθεί σωστά.

Τα κουδούνια που κινδυνεύουν από πυρκαγιά δεν είναι το μόνο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Amazon αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) κατηγόρησε την γιγαντιαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ότι παραβίασε τους νόμους περί ανταγωνισμού της ΕΕ μέσω της χρήσης μη δημόσιων δεδομένων τρίτων πωλητών, τα οποία φέρεται να συγκεντρώνονται και να αναλύονται όταν η Amazon λαμβάνει τις στρατηγικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Αυτό θεωρείται ως ανταγωνιστικό πρόβλημα καθώς η Amazon ενεργεί τόσο ως αγορά όσο και ως προμηθευτής. Σύμφωνα με την EC, αυτή η πρακτική είναι “επιζήμια” για άλλους πωλητές της αγοράς.

Πηγή: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS