ΑρχικήinetH Ευρώπη περνάει απελπιστικούς κανόνες ηλεκτρονικού εμπορίου!

H Ευρώπη περνάει απελπιστικούς κανόνες ηλεκτρονικού εμπορίου!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά από κανόνες ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν σκοπό να κάνουν την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική online!

Ευρώπη

Στην αληθινή Ευρωπαϊκή μόδα όμως, οι προτάσεις περιέχουν μια μακρά σειρά από ασυνεπείς συμβιβασμούς και αποφεύγουν εντελώς τα πιο πολύπλοκα θέματα πολιτικής που τις καθιστά σε μεγάλο βαθμό άχρηστες.

Ο Αντιπρόεδρος του Digital Single Market, Andrus Ansip δήλωσε σχετικά με τα μέτρα: “Πολλοί συχνά οι άνθρωποι αποκλείονται από την πρόσβαση στις καλύτερες προσφορές όταν κάνουν αγορές online ή αποφασίζουν να μην αγοράζουν από εκτός της χώρας τους γιατί οι τιμές παράδοσης είναι πολύ υψηλές ή ανησυχούν για το πως θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αν κάτι δεν πάει καλά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα που εμποδίζουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πλήρως τις ευκαιρίες αγοράς και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών online”

Αλλά οι κανόνες δεν κάνουν αυτό! Ενώ οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη είναι υποχρεωμένες να πουλάνε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι και υποχρεωμένες να στέλνουν τα προϊόντα εκεί. Δηλαδή για παράδειγμα ένας καταναλωτής από την Πολωνία μπορεί να αγοράσει κάτι από την Ισπανία αλλά αν η Ισπανική εταιρία δεν θέλει να το στείλει, μπορεί να ενημερώσει τον Πολωνό καταναλωτή ότι πρέπει να πάει στην Ισπανία για να το παραλάβει.

Ένα άλλο σημείο της απελπιστικής γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι δεν θα υπάρχουν κανόνες σχετικά με τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ευρώπη (που είναι εμφανώς ασυνεπείς) αλλά θα ξοδευτεί ένα μεγάλο ποσό για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα προσπαθήσει να απαριθμήσει αυτά τα έξοδα.

“Ο κανονισμός θα παρέχει στις εθνικές ταχυδρομικές ρυθμιστικές αρχές τα δεδομένα που χρειάζονται για την παρακολούθηση των διασυνοριακών αγορών και να ελέγξουν πόσο προσιτές είναι οι τιμές”, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “Θα ενθαρρύνει επίσης τον ανταγωνισμό απαιτώντας διαφανή και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση τρίτων στις διασυνοριακές  υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων και στις υποδομές. Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις τιμές των παγκόσμιων παρόχων υπηρεσιών για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και η διαφάνεια των τιμολογίων.”

Το πιο πιθανό είναι ότι είναι μια τεράστια σπατάλη χρόνου και θα γίνει απλά άλλη μια υπηρεσία που προσφέρει η Ευρώπη σε μεγάλο κόστος αλλά δεν χρησιμοποιεί κανείς!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103711/facebook-i-google-pou-einai-kalutera-na-douleveis/” target=”blank” style=”glass” background=”#f19826″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Facebook ή Google; Που είναι καλύτερα να δουλεύεις;[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS