ΑρχικήyoutubeΗ Apple μήνυσε την Geep Canada για μεταπώληση των συσκευών της

Η Apple μήνυσε την Geep Canada για μεταπώληση των συσκευών της

Η Apple μήνυσε την GEEP Canada, που ήταν υπεύθυνη για την ανακύκλωση της εταιρείας, για φερόμενη κλοπή και μεταπώληση τουλάχιστον 103.845 iPhone, iPad και ρολογιών που ανέλαβε για αποσυναρμολόγηση. «Τουλάχιστον 11.766 κιλά συσκευών της εταιρείας μας έφυγαν από τις εγκαταστάσεις της GEEP χωρίς να καταστραφούν – γεγονός που επιβεβαίωσε η ίδια η GEEP», αναφέρει η Apple.

Η Apple απέστειλε στην εταιρεία ανακύκλωσης περισσότερα από 500.000 iPhone, iPad και Apple Watches μεταξύ του Ιανουαρίου του 2015 και του Δεκεμβρίου του 2017. Όταν η Apple πραγματοποίησε έλεγχο, ανακάλυψε ότι το 18% αυτών των συσκευών εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών δικτύων. Αυτό το 18% δεν αναφέρεται στις συσκευές Apple που αδυνατούν να βρίσκονται εντός τηλεφωνικού δικτύου, επομένως είναι πιθανό ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό των gadget να έχει μεταπωληθεί.

Η Apple επιδιώκει να λάβει τουλάχιστον 22,7 εκατομμύρια δολάρια από τον πρώην συνεργάτη της. Η GEEP αρνείται όλα τα αδικήματα, αλλά δεν αρνείται ότι υπήρξε κλοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποβάλει αγωγή με την οποία ισχυρίζεται ότι τρεις υπάλληλοι της έκλεψαν τις συσκευές για λογαριασμό τους. Η Apple διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι υπάλληλοι ανήκουν στην πραγματικότητα στην ανώτερη διοίκηση της εταιρείας ανακύκλωσης.

Πέρυσι, οι χρήστες των gadgets άφησαν πίσω τους ένα ρεκόρ αποβλήτων προσθέτοντας έως και 53,6 εκατομμύρια τόνους τηλεφώνων, υπολογιστών και άλλων gadget. Όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Apple προσπαθεί να βελτιώσει τις περιβαλλοντικές της πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης μιας προσπάθειας μετακίνησης της εσωτερικής ανακύκλωσης με τα δικά της ρομπότ αποσυναρμολόγησης Daisy και Dave, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την ανάκτηση εξαρτημάτων iPhone που δεν μπορούν να διασωθούν κατά την κλασσική ανακύκλωση.

Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να βασίζεται σε άλλους συνεργάτες για να ανακτήσει πολύτιμο υλικό από χρησιμοποιημένες συσκευές και από το 2015 έως το 2018 η GEEP Canada ήταν ένας από αυτούς. Η αποκατάσταση και η μεταπώληση συσκευών ήταν επίσης μέρος της επιχείρησης της GEEP. Ενώ η εταιρεία προσέφερε πολλές υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών αποβλήτων κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, δήλωνε επίσης ρητά στον ιστότοπό της ότι η αποστολή της ήταν να “ενθαρρύνει την επαναχρησιμοποίηση συσκευών όποτε αυτό είναι δυνατόν”.

geep apple

Από την μεριά του τεχνολογικού κολοσσού, η μεταπώληση αυτών των συσκευών από την GEEP δεν ήταν επιθυμητή. Ακριβώς επειδή τα προϊόντα μπόρεσαν να μεταπωληθούν στην γκρίζα αγορά δεν σημαίνει ότι πληρούν τα πρότυπα ποιότητας ή ασφάλειας της Apple. «Τα προϊόντα που αποστέλλονται για ανακύκλωση δεν είναι πλέον κατάλληλα για πώληση στους καταναλωτές και εάν αναδομηθούν με πλαστά τμήματα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, όπως ηλεκτρικά ελαττώματα ή ελαττώματα μπαταρίας», αναφέρει η εταιρεία.

Η Apple υπέβαλε την καταγγελία τον Ιανουάριο του 2020, αλλά γνωρίζει για τις κλοπές από τότε που ανακαλύφθηκαν μεταξύ του 2017 και του 2018. Από τότε η Apple δεν συνεργάστηκε ξανά με την GEEP Canada.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS