ΑρχικήUpdatesΟ Chrome σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τα αποθηκευμένα passwords

Ο Chrome σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τα αποθηκευμένα passwords

Ο Google Chrome εργάζεται επί του παρόντος σε μια λειτουργία που θα σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τα passwords που έχετε αποθηκεύσει στο πρόγραμμα περιήγησης.

Από το 2014, μια λειτουργία που ζητούν οι χρήστες είναι η δυνατότητα επεξεργασίας των passwords που είναι αποθηκευμένα στον Google Chrome.

Chrome passwords

Προς το παρόν, όταν ένας χρήστης αποθηκεύει τα credentials στο πρόγραμμα περιήγησης, ο μόνος τρόπος για να επεξεργαστείτε αυτά τα credentials είναι να χρησιμοποιήσετε τη διαδικτυακή διαχείριση κωδικών πρόσβασης της Google στη διεύθυνση https://passwords.google.com/.

Αν θέλετε να αλλάξετε έναν κωδικό πρόσβασης απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome για κινητά ή desktop, πρέπει να διαγράψετε τα credentials που έχετε αποθηκεύσει στο παρελθόν και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε ξανά σε έναν ιστότοπο με τον νέο κωδικό πρόσβασης.

Αυτή η μέθοδος δεν είναι αυτό που οι χρήστες περιμένουν από τους password managers.

Η επεξεργασία των passwords έρχεται στον Google Chrome

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι μια έκκληση των χρηστών από το 2014, αλλά απορρίφθηκε υπέρ άλλων project.

Στο τέλος του 2018, όταν η Google έκανε τις ρυθμίσεις των passwords του Chrome πιο προσιτές και ορατές στους χρήστες, άρχισαν να επικεντρώνονται περισσότερο στην εφαρμογή αυτής της λειτουργίας.

“Αυτό είναι ένα αίτημα που είχε απορριφθεί στο παρελθόν. Με τον Chrome 69 έχουμε λανσάρει αλλαγές στο που κάνουν τις ρυθμίσεις των κωδικών πρόσβασης πιο ορατές – οπότε το περιβάλλον έχει αλλάξει λίγο. Θα το επανεξετάσουμε ως μέρος του τριμηνιαίου προγραμματισμού και θα σας ενημερώσουμε με σχετική ενημέρωση αργότερα”, εξηγεί η Google σε ένα αίτημα για την λειτουργία.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η λειτουργία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι χρήστες μπορούν να την δοκιμάσουν στις beta εκδόσεις του Chrome.

Για να ενεργοποιήσετε την επεξεργασία των passwords στον Google Chrome, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του Chrome Beta για desktop ή του Chrome Beta για Android.
  • Στη γραμμή διευθύνσεων, γράψτε το chrome://flags/#edit-passwords-in-settings και, στη συνέχεια, πατήστε enter.
  • Αλλάξτε το flag «Edit passwords in settings» σε «Enabled» και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης όταν σας ζητηθεί.

Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα chrome://settings/passwords, να κάνετε κλικ στο μενού με τις τρεις κάθετες κουκκίδες δίπλα στα αποθηκευμένα credentials και να επιλέξετε το «Edit password».

Υπάρχουν ακόμα μερικά σφάλματα που επεξεργάζονται οι προγραμματιστές της Google πριν τεθεί σε λειτουργία αυτή σε κυκλοφορία, αλλά όλοι οι χρήστες του Chrome μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν τη λειτουργία όταν ο Chrome 86 μεταβεί στο Stable την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS