ΑρχικήUpdatesΗ Amazon μετονομάζει το FreeTime σε Amazon Kids

Η Amazon μετονομάζει το FreeTime σε Amazon Kids

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει rebrand στις φιλικές της προς τα παιδιά υπηρεσίες που είναι γνωστές ως Amazon FreeTime και Amazon FreeTime Unlimited. Οι υπηρεσίες θα μετονομαστούν σε Amazon Kids και Amazon Kids+ αντίστοιχα. Εκτός από την αλλαγή ονόματος, οι υπηρεσίες επανασχεδιάζονται ώστε να λάβουν μια νέα αρχική οθόνη, ενσωματώσεις Amazon Echo και μια εκτεταμένη λίστα μουσικής και βίντεο.

Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες έχουν προσφέρει στους γονείς ή κηδεμόνες έναν τρόπο να χρησιμοποιούν τους γονικούς ελέγχους για τον περιορισμό της πρόσβασης των παιδιών σε μη εγκεκριμένο περιεχόμενο. Σε ότι αφορά τους συνδρομητές επί πληρωμή, η Amazon προσφέρει πρόσβαση σε έναν κατάλογο με περισσότερα από 20.000 βιβλία, ταινίες, ηχητικά βιβλία και παιχνίδια. Αυτές οι επιπλέον πληρωτέες υπηρεσίες κοστίζουν 2,99 $ ανά μήνα για ένα μόνο παιδί ή 6,99 $ ανά μήνα για μια οικογένεια, εάν είναι συνδρομητές του Prime. Αυτές οι τιμές ανεβαίνουν στα 4,99 $ το μήνα και 9,99 $ το μήνα αντίστοιχα, εάν δεν είναι συνδρομητές του Prime. Διατίθενται επίσης εκπτώσεις για δεσμεύσεις μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, όπως το ετήσιο οικογενειακό πρόγραμμα που κοστίζει 69 $ για τους πελάτες Prime.

Amazon

Μέχρι στιγμής, τα παιδιά είχαν πρόσβαση στο FreeTime με το δικό τους προφίλ σε tablet Fire ή μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για συσκευές Android ή iOS. Αυτό θα αλλάξει αφού στο μέλλον, η συνδρομή Amazon Kids+ θα συνεχίσει να λειτουργεί σε μια σειρά από πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των tablets Fire, Fire TV, Kindle, Echo, iOS, Chrome OS και συσκευών Android.

Με το update, η εμπειρία του Amazon Kids για tablets Fire έχει επανασχεδιαστεί για να μοιάζει περισσότερο με ένα tablet “ενήλικου”, μέσω μιας νέας επιλογής προφίλ.

Το Amazon Kids θα οργανώσει τις διάφορες ενότητες του με τις κατηγορίες “Εκπαιδευτικό”, “Εφαρμογές και παιχνίδια”, “Μουσική“, “Βίντεο” και “Βιβλία” οι οποίες θα ξεχωρίζουν με διάφορα πολύχρωμα εικονίδια. Από κάτω θα έχει και διάφορες άλλες θεματικές ενότητες ή προτάσεις όπως για παράδειγμα μια κατηγορία με τα “κορυφαία brands”, μια με το περιεχόμενο που είδε το παιδί πρόσφατα ή μια κατηγορία με τα προτεινόμενα παιχνίδια, για παράδειγμα.

Η Amazon λέει ότι αυτό το προφίλ είναι καλύτερο για παιδιά 8 ετών και άνω, καθώς χρησιμεύει ως ένα μεταβατικό στάδιο που θα βοηθήσει στην προσαρμογή των παιδιών στην χρήση του tablet ενηλίκων. Επίσης, οι γονείς μπορούν να ενεργοποιήσουν την επιλογή της ενότητας ” Adjust Age Filters and Themes” στο λεγόμενο Amazon Parent Dashboard.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό φέρνει την φωνητική βοηθό Alexa στο Amazon Kids. Εάν τα παιδιά έχουν μια συσκευή Alexa στο σπίτι τους, όπως ένα έξυπνο ηχείο Echo, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το tablet τους για να μεταδώσουν ένα φωνητικό μήνυμα μέσα στο σπίτι μέσω της λειτουργίας ” announce” της συσκευής. Επειδή αυτό το χαρακτηριστικό σημαίνει ότι η Amazon ακούει και επεξεργάζεται τη φωνή του παιδιού, απαιτείται γονική συγκατάθεση.

Το rebranding είναι αξιοσημείωτο καθώς αντιπροσωπεύει μια ακόμη εταιρεία που υιοθετεί το σύμβολο “συν” (+) για να υποδείξει ότι μια υπηρεσία προσφέρει επιπλέον premium συνδρομητικό περιεχόμενο. Έχουμε ήδη δει ότι πολλές υπηρεσίες streaming χρησιμοποιούν το ίδιο είδος brand, όπως τα Disney+, ESPN+, TiVo+ και Apple TV+, για παράδειγμα.

Η Amazon λέει ότι το πλήρες rebranding θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, αλλά η νέα αρχική οθόνη και η ενσωμάτωση της Alexa θα είναι διαθέσιμες εντός των επόμενων εβδομάδων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS