ΑρχικήHow ToΔύο κρυφές λειτουργίες του iOS που πρέπει να γνωρίζετε

Δύο κρυφές λειτουργίες του iOS που πρέπει να γνωρίζετε

Αν είσαι χρήστης iPhone πιθανώς χρησιμοποιείς το κινητό σου με έναν συγκεκριμένο τρόπο – ακριβώς όπως θέλει η Apple. Όμως αν ψάξεις μπορείς να βρεις κάποιες κρυφές λειτουργίες του iOS που σου επιτρέπουν να περιηγείσαι στις εφαρμογές πολύ πιο γρήγορα. Εμείς εντοπίσαμε αυτές τις κρυφές λειτουργίες και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

iOS Apple

Το πρώτο από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το AssistiveTouch.

Το AssistiveTouch είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας και αυτό που κάνει είναι να εμφανίζει ένα μικρό μενού στην οθόνη σου (το οποίο μπορείς να μετακινήσεις απλά με το δάχτυλο σου), προσφέροντας σου γρήγορη πρόσβαση σε μια ποικιλία λειτουργιών. Με το AssistiveTouch αποκτήστε πρόσβαση σε μενού και στοιχεία ελέγχου που απαιτούν τα λεγόμενα “onscreen gestures”, όπως: το Κέντρο ελέγχου, το Κέντρο ειδοποιήσεων, το Spotlight, η εναλλαγή εφαρμογών και το Speak screen.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ενεργοποιήσετε το AssistiveTouch:

  • Πατήστε Settings > Accessibility > Touch > AssistiveTouch, και μετά ενεργοποιήστε το AssistiveTouch
  • Πατήστε Settings > Accessibility > Accessibility Shortcut και μετά πατήστε AssistiveTouch
  • Πείτε στην Siri: “Ενεργοποίησε το AssistiveTouch

Μπορείτε να προσαρμόσετε το AssistiveTouch μεταβαίνοντας στο Settings > Accessibility > Touch > AssistiveTouchκαι, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο Customize Top Level Menu. Μπορείτε να εμφανίσετε έως και οκτώ εικονίδια, οπότε είναι απίστευτα ευέλικτο.

Είναι μια καταπληκτική συντόμευση που θα σας φανεί πολύ χρήσιμη για παράδειγμα στα screenshot.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το Haptic Touch που εμφανίζει το μενού της κάθε εφαρμογής. Απλώς πατήστε παρατεταμένα πάνω σε μια εφαρμογή και δείτε τι εμφανίζεται. Μπορεί να σας χρησιμεύσει κάπου, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από την εφαρμογή!

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε το ίδιο με τις ενσωματωμένες λειτουργίες του iOS, όπως το Κέντρο ελέγχου.

Εάν χρησιμοποιείτε το iPhone σας για την δουλειά, τότε νομίζω ότι αυτές οι δύο δυνατότητες αναμφίβολα θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σας. Θα σας πάρει λίγο παραπάνω να τις συνηθίσετε, αλλά σίγουρα θα δείτε τα οφέλη. Αν όχι, μείνετε συντονισμένοι για ακόμη περισσότερα tech tips!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS