ΑρχικήUpdatesZorin OS 15.3: Έρχεται με πολλές αλλαγές και ενημερώσεις

Zorin OS 15.3: Έρχεται με πολλές αλλαγές και ενημερώσεις

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η έκδοση 15.3 του λειτουργικού συστήματος Zorin OS. Η νέα έκδοση είναι η επόμενη από τη σειρά Zorin OS 15 και αποτελεί μια από τις πιο σταθερές και γνωστές εκδόσεις του λειτουργικού.

Αν και το Zorin OS ακόμα είναι άγνωστο για πολλούς χρήστες, η τελευταία έκδοση έχει παραπάνω από 1.7 εκατομμύρια λήψεις από την ημέρα κυκλοφορίας της. Για τον ίδιο λόγο, το νέο σύστημα έρχεται με πολλές ενημερωμένες εφαρμογές, καλύτερη ασφάλεια και καλύτερη υποστήριξη υλικού.

Ποιες αλλαγές υπάρχουν στο Zorin OS 15.3;

Η έκδοση 15.3 βασίζεται στο Ubuntu 18.04.5 LTS, το οποίο θα ενημερώνεται μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Με άλλα λόγια, οι εφαρμογές και η ασφάλεια του Zorin OS θα ενημερώνονται συχνά, χάρη της LTS υποστήριξης του Ubuntu.

Επιπλέον, για την καλύτερη συμβατότητα του λειτουργικού, το Zorin OS χρησιμοποιεί τον νέο Linux Kernel 5.4. Πέρα από αυτό, η νέα έκδοση του Kernel υποστηρίζει την 11η γενιά των intel core επεξεργαστών, καθώς και μερικούς από τους νέους επεξεργαστές της AMD που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, εκτός από βελτιώσεις στην υποστήριξη του υλικού, το Zorin OS 15.3 φέρνει και πολλές ενημερώσεις για τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος, οι οποίες πλέον λειτουργούν ακόμα πιο γρήγορα και αποδοτικά. Για παράδειγμα, η νέα έκδοση φέρνει το Libre Office 6.4.6, το οποίο περιέχει βελτιωμένη συμβατότητα με αρχεία του Microsoft Office.

Zorin OS 15.3: Έρχεται με πολλές αλλαγές και ενημερώσεις

Πέρα από βελτιώσεις στο λειτουργικό, η νέα έκδοση περιέχει και ορισμένες βελτιώσεις για την εφαρμογή Zorin Connect. Παραδείγματος χάρη, η αυτόματη αναζήτηση συσκευών πλέον είναι διαθέσιμη μόνο για αξιόπιστα δίκτυα.

Λήψη και εγκατάσταση του Zorin OS 15.3:

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια έκδοση από την τελευταία σειρά του Zorin OS, μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε το λειτουργικό μέσο της εφαρμογής ενημέρωσης του Λογισμικού. Διαφορετικά, μπορείτε να ανοίξετε ένα terminal και να πληκτρολογήσετε τις παρακάτω εντολές:

sudo apt update

sudo apt full-upgrade

sudo reboot

Ωστόσο, εάν είσαστε νέος χρήστης του λειτουργικού, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας ένα bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS