ΑρχικήsecurityData blocker: Τι είναι και μήπως χρειάζεστε έναν;

Data blocker: Τι είναι και μήπως χρειάζεστε έναν;

Σε όλους μας έχει τύχει να ξεμείνουμε από μπαταρία και να αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φορτιστή που δεν είναι δικός μας – είτε μας τον παρέχει το ξενοδοχείο που μένουμε είτε είναι ένα καλώδιο σε κάποιο δημόσιο χώρο. Σας έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια σας. Τα ψηφιακά σας data βρίσκονται σε κίνδυνο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε συχνά άγνωστους φορτιστές ή καλώδια. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να αγοράσετε έναν data blocker (μια συσκευή αποκλεισμού δεδομένων).

data blocker

Πώς παίρνει ένα καλώδιο τροφοδοσίας τα data μου;

Οι βασικές αρχές αυτού του είδους της επίθεσης βασίζονται στο γεγονός ότι τα περισσότερα – αλλά όχι όλα – καλώδια USB έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν δεδομένα, εκτός από το να φορτίζουν την συσκευή μας.  

Όταν χρησιμοποιείτε τον δικό σας φορτιστή, το δικό σας καλώδιο και το δικό σας τηλέφωνο, έχετε τον πλήρη έλεγχο όλης της διαδικασίας, αλλά όταν χρησιμοποιήσετε κάποιο καλώδιο που δεν γνωρίζετε, εκτίθεστε σε κίνδυνο.  

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα συσκευών που υπόσχονται να σας προστατεύσουν από το juice jacking, αλλά όλες τείνουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, παρέχοντας ένα endpoint στις συσκευές για τα κανάλια δεδομένων σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης.

Οι περισσότερες συσκευές έχουν τη μορφή ενός καλωδίου ή ενός dongle που τοποθετείται σε μια θύρα. Είναι επίσης γενικά αρκετά φθηνές και μικρές συσκευές, οπότε είναι εύκολο να τις έχετε πάντα μαζί σας για να τις χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή τις χρειαστείτε.

Ας δούμε τώρα μερικές από τις επιλογές για Data blocker που κυκλοφορούν στην αγορά

PortaPow 3rd Gen USB Data Blocker $11.55

Η PortaPow ισχυρίζεται ότι αυτό το data blocker θα εντοπίσει ακόμη και τον τύπο του τηλεφώνου σας για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη φόρτιση.

Privise Original USB Data Blocker $14.90

Η Privise δημιουργεί μια σειρά προϊόντων που επικεντρώνονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά το USB Data Blocker είναι μια πολύ απλή υπόθεση που απλώς δηλώνει ότι εμποδίζει τη μετάδοση δεδομένων μέσω των θύρων USB – αυτό βέβαια είναι ακριβώς αυτό που θέλετε από αυτό το είδος gadget.

PortaPow USB-C Data Blocker $14.33

Ο προσαρμογέας USB-C του PortaPow είναι ένα μικρό καλώδιο που συνδέεται με συσκευές USB-C. Ο κατασκευαστής σημειώνει ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για την προστασία των laptop λόγω της ανάγκης να παραμείνουν ανοιχτά αυτά τα κανάλια δεδομένων κατά τη φόρτιση.

USB Defender $22.87

Μια άλλη επιλογή τύπου USB A είναι ένας απλός τρόπος για να σταματήσετε την ροή των δεδομένων σε συνδεδεμένες συσκευές.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS