ΑρχικήsecurityPaytm Mall: ζητά απόσυρση των ισχυρισμών για παραβίαση από τη Cyble

Paytm Mall: ζητά απόσυρση των ισχυρισμών για παραβίαση από τη Cyble

Στις 30 Αυγούστου, η Cyble Inc ισχυρίστηκε ότι το Paytm Mall παραβιάστηκε από μια ομάδα hacking γνωστή ως «John Wick».

paytm mall

Τώρα όμως η Paytm, απαιτεί από τη Cyble να σταματήσει να κάνει άλλους ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με το θέμα.

Πρόσφατα, η ομάδα «John Wick» κατάφερε να χακάρει το λογαριασμό Twitter του Narendra Modi και διευκρίνισε ότι δεν είχε εισβάλει στο «Paytm Mall».

Μια εβδομάδα αφότου η Cyble ανακοίνωσε δημόσια ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Paytm Mall φέρεται να υπέστη μαζική παραβίαση δεδομένων, η εταιρεία έστειλε μία νομική ειδοποίηση στην Cyble.

Η Paytm έδωσε στη Cyble μια εβδομάδα για να ανταποκριθεί στα αιτήματά της. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά και θα κινήσει αστικές και ποινικές διαδικασίες κατά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας.

«Το πιο εκπληκτικό γεγονός είναι ότι, δεδομένου ότι ο οργανισμός σας δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή τις απειλές στον κυβερνοχώρο, τους κινδύνους και την ασφάλεια, περιμέναμε πιο λογικά, επαγγελματικά και ηθικά πρότυπα από την πλευρά σας», δήλωσε η Ρaytm στην Cyble.

«Σύμφωνα με τα μηνύματα που μας διαβιβάστηκαν από την πηγή, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το hack συνέβη εξαιτίας κάποιου ατόμου εσωτερικά της Paytm Mall. Οι ισχυρισμοί ωστόσο, δεν επαληθεύονται, αλλά είναι πιθανοί».

Εκτός από αυτό η Cyble ανέφερε επίσης στο ιστολόγιό της, ότι ο grey hat hacker είχε ζητήσει λύτρα 10 Ethereum (ETH), που ισοδυναμούσαν με 4.000 $ από την Paytm, προκειμένου να μην διαρρεύσει τα δεδομένα που έκλεψε από την πλατφόρμα.

Στη νομική της ανακοίνωση, η Paytm ζήτησε από τη Cyble να σταματήσει αμέσως να υποβάλλει τυχόν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με το θέμα και να εκδώσει μια δημόσια ανακοίνωση που να δηλώνει ότι τα περιεχόμενα της ανάρτησης ιστολογίου της στις 30 Αυγούστου είναι λανθασμένα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS