ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων στο σχολικό συγκρότημα Haywood County Schools

Παραβίαση δεδομένων στο σχολικό συγκρότημα Haywood County Schools

Το Haywood County Schools αντιμετώπισε πρόσφατα μία επίθεση ransomware. Οι υπεύθυνοι του σχολείου έχουν ενημερώσει τους μαθητές και το προσωπικό ότι ορισμένες πληροφορίες έχουν κλαπεί.

Haywood

Έρευνες διεξάγονται ήδη και το σχολείο έχει κάνει όλες τις ενέργειες για να ανακαλύψει πόσο έχει προχωρήσει η παραβίαση και να προστατεύσει όσους έχουν επηρεαστεί.

Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα σχολεία του Haywood County για μια ολόκληρη εβδομάδα. Το πρόβλημα έχει πλέον επιλυθεί και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά. Ωστόσο, ο επιθεωρητής Bill Nolte αναφέρει ότι υποψιάζεται πως ενδέχεται να κρύβονται κι άλλα πίσω από την επίθεση.

Η έρευνα που διεξήχθη, έλαβε κρατική και ομοσπονδιακή βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του FBI και της Εθνικής Φρουράς.

«Μας έχουν πει κάποια πράγματα που γνωρίζουν ότι έχουν παραβιαστεί. Όμως, η έκταση αυτής της παραβίασης και αυτά που έχουν κλαπεί δεν είναι ακόμη γνωστά», λέει ο Nolte.

Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Nolte συμβουλεύει τους υπαλλήλους να παραμένουν σε εγρήγορση.

«Θέλουμε να είναι προσεκτικοί στην παρακολούθηση των δικών τους πληροφοριών και λογαριασμών, λαμβάνοντας όσα μέτρα πιστεύουν ότι είναι κατάλληλα».

Η σχολική κοινότητα αναλαμβάνει επίσης δράση.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε όλες τις προστασίες που μπορούμε να εφαρμόσουμε με βάση αυτά που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή για τους υπαλλήλους, τους μαθητές και το προσωπικό», είπε ο Nolte.

Ο Nolte λέει ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα είναι σε θέση να δημοσιεύσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν.

«Δεν είμαστε σε θέση να προτείνουμε στους ανθρώπους τι ακριβώς πρέπει να κάνουν επειδή η εγκληματολογική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.»

«Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο είναι ευάλωτη σε κάποιο βαθμό», λέει ο David Nelson που διευθύνει το Haywood Computers στο Waynesville.

«Επιλέξτε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης, παρακολουθείτε πάντα τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας και τις πιστωτικές σας κάρτες» συμβουλεύει τους χρήστες. Λέει επίσης ότι αν δείτε κάτι ασυνήθιστο, πρέπει να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης και να ειδοποιήσετε την τράπεζά σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS