ΑρχικήsecurityΣυλλήψεις δεκάδων ατόμων για κλοπή χρημάτων από ATM της Santander

Συλλήψεις δεκάδων ατόμων για κλοπή χρημάτων από ATM της Santander

Το FBI και η αστυνομία πραγματοποίησαν δεκάδες συλλήψεις στα πλαίσια μιας προσπάθειας καταστολής πολλών εγκληματικών συμμοριών που εκμεταλλεύτηκαν μια δυσλειτουργία στο λογισμικό των ATM της Santander για να βγάλουν περισσότερα χρήματα από αυτά που διέθεταν οι κάρτες τους.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το μεγαλύτερο μέρος των συλλήψεων πραγματοποιήθηκε στο Χάμιλτον (20 ύποπτοι), σε διάφορες πόλεις στην κομητεία Morris (19) και στο Sayreville (11). Μικρότερες ομάδες υπόπτων συνελήφθησαν επίσης στο Bloomfield, στο Robbinsville και στο Holmdel, ενώ ύποπτες αναλήψεις χρημάτων είχαν εντοπιστεί και στο Woodbridge, σε πόλεις σε ολόκληρη την κομητεία Middlesex και στις περιοχές Booton, Randolph, Montville, South Windsor, Hoboken, Newark, ακόμα και στην ίδια τη Νέα Υόρκη.

Οι εγκληματίες εκμεταλλεύονταν μια δυσλειτουργία του λογισμικού των ATM

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, οι εγκληματικές συμμορίες φαίνεται να βρήκαν ένα σφάλμα στο λογισμικό των ATM της Santander.

Το σφάλμα επέτρεψε στους εγκληματίες να χρησιμοποιούν ψεύτικες χρεωστικές κάρτες ή έγκυρες preloaded χρεωστικές κάρτες για να αποσύρουν περισσότερα χρήματα από τα ΑΤΜ, από αυτά που ήταν διαθέσιμα (στις κάρτες).

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο σφάλμα λογισμικού διατηρήθηκαν αρχικά ιδιωτικές και κοινοποιήθηκαν ή πωλήθηκαν μεταξύ εγκληματικών ομάδων που στοχεύουν ATM.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για το σφάλμα διέρρευσαν στο διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα, στο Telegram, το Instagram και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ως αποτέλεσμα, πολλές εγκληματικές ομάδες άρχισαν να εκμεταλλεύονται το σφάλμα λογισμικού, με αποτέλεσμα μια ξαφνική αύξηση εξαργυρώσεων από ATM της Santander, κάτι που τράβηξε την προσοχή των τραπεζικών υπαλλήλων και έδωσε το έναυσμα για τη διεξαγωγή έρευνας.

Η τράπεζα κατάλαβε τελικά τι συνέβαινε και υπέβαλε καταγγελίες, με το FBI να ξεκινά έρευνα σε όλη τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και το Κονέκτικατ.

ATM Santander

Η Santander έκλεισε όλα τα ATM της για να αποφύγει περαιτέρω επιθέσεις

Για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες, η Santander έκλεισε όλα τα ΑΤΜ της την Τρίτη.

“Η Santander είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ότι μετά τα προχθεσινά γεγονότα, τα καταστήματα είναι ανοιχτά και τα ATM είναι ξανά on-line, αν και τα ATM είναι ανοιχτά μόνο σε πελάτες της Santander, προς το παρόν”, δήλωσε εκπρόσωπος της Santander χθες.

“Η τράπεζα ελπίζει να διαθέσει τα ATM της και σε μη πελάτες της στο εγγύς μέλλον και ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση μπορεί να προκληθεί. Οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε καμία επίδραση στους λογαριασμούς, τα δεδομένα ή τα χρήματά τους και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς διερευνούν αυτήν την κατάσταση”, δήλωσε η Santander.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS