ΑρχικήinetGoogle Mobility report: Πού πάνε οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω;

Google Mobility report: Πού πάνε οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω; [στατιστικά στοιχεία]

Google report Που πάνε οι Έλληνες

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει πολύ τη ζωή μας τις τελευταίες μέρες. Έχουμε μειώσει τις μετακινήσεις μας και μένουμε σπίτι. Πού πάνε, όμως, οι Έλληνες όταν βγαίνουν έξω; Ή καλύτερα πού δεν πηγαίνουν πια; Η Google, με τα νέα “Google Mobility report” βοηθάει να μάθουμε.

Η Google θα μοιραστεί νέα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την κίνηση στις πόλεις και πώς έχει μειώσει την κυκλοφορία στα κέντρα, τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα δημόσια πάρκα σε περισσότερες από 130 χώρες.

Τα “Google Mobility report” δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο. Η ενέργεια αυτή έρχεται μετά τα αιτήματα των υπαλλήλων στον τομέα της δημόσιας υγείας, που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι κινούνται στις πόλεις. Οι εκθέσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα πώς έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός τις μετακινήσεις των ανθρώπων, ώστε να γίνουν προβλέψεις για τη διασπορά του ιού.

Κάθε Google report θα δείχνει κατά πόσο έχει μειωθεί η κίνηση και η επισκεψιμότητα σε ορισμένους χώρους, όπως είναι τα πάρκα και οι στάσεις για τα μέσα μεταφοράς. Οι πληροφορίες δεν θα εμφανίζουν ξεχωριστά μέρη ή άτομα.

Mobility report

Η Google έχει αναμφισβήτητα τα πιο ακριβή και λεπτομερή δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία των ανθρώπων. Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Χάρτες» της εταιρείας. Έτσι, η Google μπορεί να έχει μια πραγματική εικόνα για το πώς οι άνθρωποι κινούνται γύρω από το περιβάλλον τους. Δυστυχώς, ο κορωνοϊός έχει μολύνει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και οδηγήσει στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να λάβουν διάφορα μέτρα για να μειώσουν τη διασπορά του. Ένα από αυτά είναι να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα τοποθεσίας για να δουν τη συμπεριφορά και τις κινήσεις των ανθρώπων και να πάρουν κατάλληλες αποφάσεις (π.χ. παράταση της καραντίνας, καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο συγκεκριμένων χώρων κλπ.).

Από την άλλη μεριά, οι υποστηρικτές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο, οι αρχές θα αποκτήσουν μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ολόκληρων πληθυσμών ακόμα και όταν ο κορωνοϊός θα αποτελεί παρελθόν. Η Google ανέφερε ότι οι αναφορές σχετικά με την κίνηση στις πόλεις δεν παραβιάζουν την ιδιωτικότητα, επειδή χρησιμοποιούνται μόνο δεδομένα ατόμων που έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν την τοποθεσία τους με την εταιρεία. Επιπλέον, οι πληροφορίες δεν μπορούν να συνδεθούν με συγκεκριμένους λογαριασμούς.

“Η γνώση του γενικού τρόπου με τον οποίο κινείται μια κοινότητα μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού και στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών”, δήλωσε η γνωστή γιατρός Sara Cody. “Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πόσο σοβαρά παίρνουν οι άνθρωποι την εντολή για κατ’ οίκον περιορισμό και ποια πρόσθετα βήματα μπορεί να χρειαστούν για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού”.

Τι έδειξε το Google report για την Ελλάδα; Πού πάνε οι Έλληνες πια και πού έπαψαν να πηγαίνουν;

Τα ακόλουθα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στις 29 Μαρτίου:

  • Μείωση της κίνησης κατά 80% σε εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, μουσεία, βιβλιοθήκες και κινηματογραφικές αίθουσες.
  • Μείωση της κίνησης κατά 41% σε παντοπωλεία, αποθήκες τροφίμων, λαϊκές αγορές, ειδικά καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
  • Μείωση της κίνησης κατά 55% σε εθνικά πάρκα, δημόσιες παραλίες, μαρίνες, πάρκα σκύλων, πλατείες, και δημόσιους κήπους
  • Μείωση της κίνησης κατά 76% σε δημόσιες συγκοινωνίες, σταθμούς μετρό, λεωφορείων και τρένων.
  • Μείωση της κίνησης κατά 53% σε χώρους εργασίας
  • Αύξηση της διαμονής στο σπίτι κατά 20%.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS