ΑρχικήsecurityΚυκλοφόρησε η νέα έκδοση Ubuntu 18.04.4 LTS-Τι νέο φέρνει;

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση Ubuntu 18.04.4 LTS-Τι νέο φέρνει;

PopCon: Καταργείται από τις επόμενες κυκλοφορίες του Ubuntu

Χθες, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση Ubuntu LTS (Long Term Service), γνωστή ως Bionic Beaver.

Το Ubuntu είναι μία δωρεάν και open-source Linux διανομή, που βασίζεται στο Debian. Η κυκλοφορία ενημερωμένων εκδόσεων είναι προβλέψιμη, με την έννοια ότι συμβαίνει πάντα συγκεκριμένους μήνες. Κυκλοφορεί δυο φορές το χρόνο, μια τον Απρίλιο και μια τον Οκτώβριο. Συνήθως, αυτές οι εκδόσεις υποστηρίζονται για εννέα μήνες.

Η νέα έκδοση Ubuntu 18.04.4, όμως, είναι μια long-term support (LTS) έκδοση, η οποία διορθώνει κάποια θέματα ασφαλείας και υποστηρίζει πιο καινούργιο hardware, όπως το bleeding-edge Intel WiFi chipset στο Dragonfly Elite G1 laptop της HP.

Το Ubuntu 18.04.4 διορθώνει αρκετά «μικρά θέματα», όπως ένα σφάλμα που μερικές φορές εμπόδιζε τον τερματισμό λειτουργίας ή την επανεκκίνηση. Επίσης, έρχονται διορθώσεις σε ζητήματα που αφορούν το ίδιο το σύστημα. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι τα εξής:

  • Ενημερώσεις σε Nvidia drivers που παρέχονται από το Ubuntu. Οι ενημερώσεις καλύπτουν πιο νέες κάρτες γραφικών.
  • Διορθώσεις UI στο λογισμικό Gnome.
  • Ενημερώσεις στο thunderbird email client.
  • Τα περιβάλλοντα WSL (Windows Subsystem for Linux) θα ανιχνεύουν, θα εγκαθιστούν και θα εκτελούν το X11 και το PulseAudio για Windows.
  • Νέες ενημερώσεις στο «containerization σύστημα» της Canonical και το snapd.
  • Αφαιρείται το Amazon Web launcher

Εάν τρέχετε ήδη το Ubuntu 18.04, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να λάβετε την ενημερωμένη έκδοση. Θα λάβετε αυτόματα την ενημέρωση κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων updates του συστήματος. Αν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση για αυτόματες ενημερώσεις, θα γίνει χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά του χρήστη. Οι νέοι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση 18.04.4 απευθείας από το ubuntu.com.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS