ΑρχικήinetΟ Bill Gates αγόρασε το πρώτο Superyacht που χρησιμοποιεί υδρογόνο

Ο Bill Gates αγόρασε το πρώτο Superyacht που χρησιμοποιεί υδρογόνο

Superyacht

Το πρώτο Superyacht στον κόσμο, που βασίζεται σε κυψέλες υδρογόνου-καυσίμου, γνωστό ως Aqua, θα ανήκει σύντομα στον Bill Gates. Το Superyacht, διατίθεται στην τιμή των 644 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελείται από πέντε καταστρώματα, χώρο για την φιλοξενία 14 ατόμων και 31 μελών πληρώματος μαζί με γυμναστήριο, σπα, ελικοδρόμιο και πισίνα.

Σύμφωνα με την The Telegraph, το superyacht χρησιμοποιεί δύο κινητήρες 1MW που τροφοδοτούνται από δεξαμενές κρύου υδρογόνου, ενώ εστίες με βάση το τζελ χρησιμοποιούνται για να κρατούν τους επιβάτες ζεστούς έξω, ως εναλλακτική λύση στην καύση ξύλου ή άνθρακα.

Το Aqua της Sinot, δεν κινείται πολύ γρήγορα, καθώς έχει κορυφαία ταχύτητα 19,6MPH, αλλά η εμβέλεια των 3750 μιλίων το κάνει καλύτερο για υπερατλαντικά ταξίδια. Ωστόσο δεν είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς λόγω της απουσίας σταθμών πλήρωσης υδρογόνου, το γιοτ διαθέτει κι έναν εφεδρικό κινητήρα ντίζελ.

Το Aqua, αναμένεται να ταξιδέψει για πρώτη φορά στις θάλασσες το 2024. Πολλοί άνθρωποι έχουν ασκήσει κριτική στην απόφαση του Bill Gates να ξοδέψει ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αγοράσει ένα γιοτ, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να επενδυθούν στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και της ενέργειας που βασίζεται σε υδρογόνο.

Για όσους δε το γνωρίζουν, ο Gates είναι σημαντικός επενδυτής στη Heliogen. Είναι μια start up με έδρα την Καλιφόρνια, που εργάζεται για τη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε θερμότητα, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων. Η Heliogen είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που συγκεντρώνει το φως του ήλιου και το κάνει να φτάνει σε υψηλές θερμοκρασίες για να τροφοδοτεί τη βαριά βιομηχανία χωρίς να εκπέμπει άνθρακα.

Η επένδυση στο Sinot Aqua αναδεικνύει το ενδιαφέρον του Gates για τα εναλλακτικά καύσιμα και την βιώσιμη τεχνολογία. Επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον κλάδο της βιομηχανίας και των μεταφορών, που παράγει το 75% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

Ο Bill Gates είπε επίσης ότι θα δώσει τα περισσότερα από τα 118 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει στην κατοχή του για καλό σκοπό. Ο Gates επίσης πρόσφερε πρόσφατα το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS