ΑρχικήinetΟι Metallica θα περιοδεύσουν σε ηλεκτρικές νταλίκες της Iveco

Οι Metallica θα περιοδεύσουν σε ηλεκτρικές νταλίκες της Iveco

Metallica Iveco

Η Iveco θα προμηθεύσει τους Metallica με ηλεκτρικά μοντέλα των νταλίκων της S-Way, γνωστά ως S-eWay, καθώς και με ορισμένες νταλίκες που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Τα μεν ηλεκτρικά δεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο τα οχήματα EV και FCEV, αλλά έχουν σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία.

  • Οι νταλίκες S-eWay έχουν αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα.
  • Οι νταλίκες S-Way LNG μπορούν να διανύσουν έως και 1.600 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης: Μείωση Τιμής για το Polestar 3 πριν καν κυκλοφορήσει

Τα πιο πρόσφατα οχήματα FCEV που κινούνται με υδρογόνο της Iveco έχουν αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα (497 μίλια). Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιές νταλίκες S-eWay Fuel Cell θα δανείσει η Iveco στους Metallica, καθώς η περσινή ανακοίνωση ανέφερε μόνο τα ανανεωμένα S-Way LNG και S-eWay, όπως αναφέρει το Financial Post.

Για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση παρουσίασης, έγινε μια ειδική ανακοίνωση για τη συνεργασία μεταξύ της IVECO και των θρύλων της rock μουσικής, Metallica. Η IVECO θα υποστηρίξει τους Metallica κατά το ευρωπαϊκό σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας τους M72, που θα διαρκέσει από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2024, με νταλίκες ηλεκτρικές και νταλίκες φυσικού αερίου να συνοδεύουν το συγκρότημα σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ ηλεκτρικά και αέριο minibus της IVECO θα λειτουργούν ως μεταφορικά μέσα κατά τις συναυλίες. Τα οχήματα IVECO θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 της περιοδείας και θα εφαρμοστούν διάφορες άλλες πρωτοβουλίες με βάση τις βασικές αξίες της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής ευθύνης που υιοθετούνται τόσο από την εταιρεία όσο και από το συγκρότημα. Ο ύμνος για ολόκληρη τη σειρά MY24 είναι το “It’s Electric” των Metallica.

Metallica Iveco

Δείτε ακόμα: Η Toyota διακόπτει την παραγωγή βενζινοκίνητων μοντέλων Corolla και Yaris

Οι Metallica θα χρησιμοποιήσουν επίσης ηλεκτρικά minibus της Iveco ως μεταφορικά μέσα κατά τις συναυλίες τους, προκειμένου να μειώσουν περαιτέρω τις εκπομπές άνθρακα. Θα ήταν εύκολο να χαρακτηριστεί αυτή η κίνηση ως κάτι επιφανειακό, αλλά το συγκρότημα φαίνεται πραγματικά να θέλει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, σε αντίθεση με άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift. Ή, θα μπορούσε απλά να είναι μια ενέργεια καλής δημοσιότητας τόσο για τον κατασκευαστή φορτηγών όσο και για τους Metallica.

Όμως, τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις χαμηλότερες εκπομπές, και τα metal εικονίδια από το Λος Άντζελες φαίνεται να συμφωνούν. Η συνεργασία με την Iveco για τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελεί άλλο ένα επίτευγμα για τους Metallica στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: το συγκρότημα έχει διαθέσει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των “Metallica scholars”, ορισμένοι από τους οποίους είναι μελλοντικοί εργαζόμενοι στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τεχνικοί αιολικών πάρκων από σχολεία χαμηλού εισοδήματος στο Τέξας. Κάθε μικρό βήμα μετράει, υποθέτουμε. Ποιος ξέρει; Ίσως οι Metallica να έχουν τελικά ξεπεράσει την εξάρτησή τους από τη βενζίνη.

Πηγή: jalopnik

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS