ΑρχικήyoutubeApollo: Το Φεγγάρι έχει υδρογόνο που προέρχεται από τον Ήλιο

Apollo: Το Φεγγάρι έχει υδρογόνο που προέρχεται από τον Ήλιο

Ερευνητές από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών (NRL) ανακάλυψαν υδρογόνο σε πέτρες από το Φεγγάρι, το οποίο, σε συνδυασμό με το οξυγόνο του πλανήτη, παρέχει μια πιθανή πηγή νερού για τους μελλοντικούς του εξερευνητές.

Δείτε επίσης: Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία 3D εκτύπωσης στο φεγγάρι

Φεγγάρι

Ένα σύνολο 382 κιλών πετρωμάτων, μεταφέρθηκαν πίσω από το Φεγγάρι με το πρόγραμμα Apollo. Μερικά από τα δείγματα μελετήθηκαν αμέσως, ενώ άλλα σφραγίστηκαν για μελλοντικές έρευνες, ελπίζοντας ότι η μελλοντική τεχνολογία θα είναι πιο εξελιγμένη.

Ερευνητές από το NRL, υπό την ηγεσία της Katherine D. Burgess και τα μέλη της ομάδας Brittany A. Cymes και Rhonda M. Stroud, ανακοίνωσαν πρόσφατα τα ευρήματά της κατά την μελέτη μερικών δειγμάτων από το Φεγγάρι.

Ήθελαν να κατανοήσουν την πηγή του νερού στο Φεγγάρι και να κατανοήσουν τον τρόπο δημιουργίας του. Η μελλοντική εξερεύνηση του φεγγαριού, ειδικά οι μόνιμες βάσεις εκεί, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τους υπάρχοντες πόρους.

Το άρθρο αναφέρει ότι “Η αποτελεσματική χρήση των πόρων εξαρτάται από την ανάπτυξη μιας κατανόησης, για το πού και πώς εντός της πετρώδους ουσίας δημιουργείται και διατηρείται το νερό“.

Η μελέτη του δείγματος 79221 από τη Σελήνη εξερευνήθηκε με την χρήση της μεθόδου της μετάδοσης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί μία δέσμη σωματιδίων ηλεκτρονίων για να οπτικοποιήσει δείγματα και να δημιουργήσει μια αρκετά μεγενθυμένη εικόνα τους.

Δείτε ακόμα: Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να φτιάξουν δρόμους στο φεγγάρι

υδρογόνο

Ειδικότερα, η ομάδα εξέτασε κόκκους των μεταλλικών ουσιών απατίτη και μεριλίτη και ανακάλυψε σημάδια ‘διαμόρφωσης’ από την ηλιακή αέρια έκρηξη. Η ηλιακή αέρια έκρηξη είναι ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που εξωθείται από τον Ήλιο με ταχύτητες που φτάνουν έως και 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα ανά ώρα!

Βρέθηκαν δείγματα υδρογόνου μικρές οπές που απομένουν μετά την ψύξη της λάβας. Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι ο ηλιακός άνεμος παγιδεύεται σε ανιχνεύσιμες ποσότητες, αποδεικνύοντας μια δυνητική αποθήκη που θα μπορούσε να είναι προσβάσιμη σε μελλοντικούς εξερευνητές.

Το ίδιο το υδρογόνο αποτελεί έναν εξαιρετικά χρήσιμο πόρο και αν μπορεί να εξορυχθεί από το υλικό της επιφάνειας του φεγγαριού, μπορεί να βοηθήσει πολλά πεδία της εξερεύνησης.

Το πραγματικό ενδιαφέρον γύρω από την ανακάλυψη είναι ότι μπορεί επιτέλους να επιλύσει το μυστήριο σχετικά με την προέλευση του σεληνιακού νερού και ότι μπορεί πράγματι να είναι αποτέλεσμα χημικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ του ηλιακού ανέμου και των σεληνιακών βράχων.

Δείτε επίσης: Η Ινδία θα στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι μέχρι το 2040

Εάν μπορέσουμε να κατανοήσουμε την προέλευση του νερού στο φεγγάρι – και πιθανόν να είμαστε κοντά σε αυτό τώρα – τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα το χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά για να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά στον ηλιακό μας σύστημα.

Πηγή: sciencealert

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS