ΑρχικήinetΗνωμένο Βασίλειο: Εξαγορά της Looker από τη Google-Μειώνει τον ανταγωνισμό;

Ηνωμένο Βασίλειο: Εξαγορά της Looker από τη Google-Μειώνει τον ανταγωνισμό;

ανταγωνισμόΗ κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση της εξαγοράς της τεχνολογικής εταιρείας Looker από την Google. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτή η κίνηση εγείρει ανησυχίες γιατί με την απόκτηση της εταιρείας, η Google αποκτά πλεονέκτημα και μειώνει τον ανταγωνισμό στον τομέα του cloud computing.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Google Cloud, Thomas Kurian, είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο την πρόθεσή του να αποκτήσει την Looker. Στόχος αυτής της συμφωνίας ήταν η μείωση του χάσματος με τις υπηρεσίες Amazon Web Services (AWS) και Microsoft Azure, οι οποίες διαθέτουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση λόγω του Brexit. Ωστόσο, ακολουθεί το νόμο περί ανταγωνισμού που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον οποίο η Google έχει παραβιάσει πολλές φορές. Η Alphabet Inc. έχει λάβει πρόστιμα ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία δύο χρόνια για διάφορες υπηρεσίες. Τώρα, η Ε.Ε. ξεκινά έρευνα για τη Google και συγκεκριμένα για τον Chrome browser και τη συλλογή δεδομένων.

Όμως, το cloud data analytics και η συλλογή δεδομένων του browser δεν είναι το ίδιο πράγμα.

H πεποίθηση ότι η απόκτηση της Looker από τη Google μειώνει τον ανταγωνισμό, μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Microsoft διαθέτει το Power BI προϊόν και την cloud υπηρεσία που χρησιμεύουν ως εργαλεία για την προσέλκυση νέων πελατών της Azure, παρόλο που τεχνικά, τουλάχιστον, δεν αποτελούν μέρος της Azure. Το AWS, από την άλλη μεριά, με την υπηρεσία QuickSight BI και με τις cloud υπηρεσίες, όπως το Elastic MapReduce, το Redshift, και το παλιό S3 αποτελεί, επίσης, ισχυρή δύναμη στην αγορά.

Επίσης, η Salesforce ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θέλει να εξαγοράσει την Tableau. Η διαδικασία εξαγοράς ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο. Πρόκειται για άλλη μια εταιρεία που τα πηγαίνει πολύ καλά.

Χωρίς την Looker, το μοναδικό BI προϊόν της Google θα ήταν το Data Studio product, το οποίο είναι περισσότερο μια υπηρεσία απεικόνισης / παρουσίασης δεδομένων που ενισχύει την πλατφόρμα G Suite.

Επομένως, η Google χρειάζεται την Looker, όχι για να μειώσει τον ανταγωνισμό, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά για να τον ενισχύσει. Οι AWS και Azure χρειάζονται αυτή την πίεση και τον ανταγωνισμό για να φέρουν ακόμα περισσότερες καινοτομίες και να μην επαναπαύονται.

Η Αρχή Ανταγωνισμού ζήτησε επίσημο γραπτό σχολιασμό “από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος” μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Δεδομένου ότι δίνονται μόνο 3 εβδομάδες για σχολιασμό, η έρευνα μάλλον θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η απαίτηση της αγγλικής κυβέρνησης για έρευνα δείχνει πόσο κρίσιμη είναι η ανάλυση δεδομένων και τα BI προϊόντα στην cloud computing αγορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS