ΑρχικήinetΗ LG δοκιμάζει τα Cloi ρομπότ της σε νοσοκομείο για παιδιά

Η LG δοκιμάζει τα Cloi ρομπότ της σε νοσοκομείο για παιδιά

 Cloi ρομπότ Η LG Electronics αποφάσισε να διαθέσει τα Cloi ρομπότ της (δοκιμαστικά) στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ, ένα νοσοκομείο για παιδιά, με στόχο τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης.

Η εταιρεία είχε δείξει πρώτη φορά το Cloi ρομπότ της, στο CES, στο Las Vegas το 2018. Ωστόσο, τότε δεν έκανε την καλύτερη εντύπωση στο κοινό, αφού κατά τη διάρκεια της επίδειξης το ρομπότ δεν ανταποκρίθηκε στα ερωτήματα και τις εντολές του David VanderWaal, αντιπροέδρου της LG.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων, με έδρα τη Νότια Κορέα, εργάστηκε σκληρά για τη βελτίωση των Cloi ρομπότ της και αποφάσισε να διαθέσει 25 ρομπότ στο νοσοκομείο της Σεούλ, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ιατρική περίθαλψη και να κάνει λίγο πιο ευχάριστη την παραμονή των μικρών παιδιών στο νοσοκομείο.

Όπως είπαμε, τα Cloi ρομπότ θα τοποθετηθούν στο νοσοκομείο δοκιμαστικά. Η δοκιμή θα διαρκέσει τρεις μήνες. Τα ρομπότ θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία, ακόμα και στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στο χειρουργείο.

Βασικός στόχος της LG είναι να προσφέρει συναισθηματική στήριξη στα παιδιά. Τα νοσοκομεία δεν αρέσουν σε κανέναν, πόσο μάλλον στα μικρά παιδιά. Τα παιδιά, συνήθως φοβούνται αυτό το νέο και, πολλές φορές, μη φιλικό περιβάλλον. Η τοποθέτηση των Cloi ρομπότ στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα, ώστε να αισθάνονται πιο άνετα οι νεαροί ασθενείς.

Το LG Cloi ρομπότ διαθέτει μια οθόνη LCD 5 ιντσών και έχει εγκατεστημένη την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, Clova, από την εταιρεία Naver. Τα ρομπότ θα περιλαμβάνουν παιδικό περιεχόμενο, όπως μουσική, παιχνίδια και βιβλία με ήχο.

Πέρα από αυτά, όμως, η LG σε συνεργασία με το νοσοκομείο θα χρησιμοποιήσουν τα ρομπότ για άλλες υπηρεσίες, όπως την πραγματοποίηση βίντεο κλήσεων μεταξύ του προσωπικού, τη μετάφραση για τη διευκόλυνση ξένων ασθενών και την παροχή οδηγιών στους γονείς πριν από κάθε ιατρική διαδικασία.

Η εταιρεία ελπίζει ότι τα ρομπότ θα λειτουργήσουν ως φροντιστές και φίλοι για τα παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της LG, η τοποθέτηση των Cloi ρομπότ σε αυτό το στάδιο θα είναι δοκιμαστική, ωστόσο η εταιρεία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σκοπεύουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους μετά την περίοδο των τριών μηνών για τη μόνιμη εφαρμογή της ρομποτικής στα νοσοκομεία.

Η LG συνεργάζεται, επίσης, με την CJ Foodville με στόχο την εφαρμογή της ρομποτικής στα εστιατόρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS