ΑρχικήbusinessΗ Google θα προσφέρει έλεγχο λογαριασμών σε συνεργασία με τις τράπεζες από...

Η Google θα προσφέρει έλεγχο λογαριασμών σε συνεργασία με τις τράπεζες από το επόμενο έτος

Η Google είναι η τελευταία μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που κάνει κίνηση στις τραπεζικές και προσωπικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες: Η εταιρεία προτίθεται να προσφέρει στους καταναλωτές έλεγχο λογαριασμών, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Wall Street Journal, ξεκινώντας από το επόμενο έτος. Η Google ονομάζει το project “Cache” και συνεργάζεται με τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις για να προσφέρει έλεγχο στους λογαριασμούς, ενώ οι τράπεζες χειρίζονται όλες τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες συμμόρφωσης που σχετίζονται με τους λογαριασμούς.

Ο Caesar Sengupta της Google μίλησε στο WSJ σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία και ο Sengupta κατέστησε σαφές ότι η Google θα επιδιώξει να θέσει τους συνεργάτες της στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό πολύ πιο “front-and-center” για τους πελάτες της από ό, τι άλλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν κάνει ίσως με τα χρηματοπιστωτικά τους προϊόντα. Η Apple συνεργάζεται με την Goldman Sachs για το πιστωτικό της προϊόν Apple Card, αλλά η πιστωτική κάρτα είναι γνωστή κυρίως ως προϊόν της Apple.

Google

Γιατί λοιπόν να ασχοληθείτε ακόμη και να μπείτε σε αυτό το παιχνίδι; Λοιπόν, η Google προφανώς δίνει πολλές πολύτιμες πληροφορίες στους πελάτες σε ότι αφορά τον λογαριασμό τους, ο οποίος για πολλούς είναι μια καλή εικόνα της συνολικής καθημερινής οικονομικής ζωής. Η Google αναφέρει ότι σκοπεύει επίσης να προσφέρει πλεονεκτήματα προϊόντος τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων όπως προγράμματα loyalty, πέραν των βασικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Εξακολουθεί επίσης να εξετάζει κατά πόσον θα χρεώσει ή όχι τέλη εξυπηρέτησης δήλωσε ο Segupta – κάτι τέτοιο σίγουρα θα είναι και πλεονέκτημα, ειδικά αν διαθέτουν πολλούς λογαριασμούς.

Η Google προσφέρει ήδη το Google Pay και το Google Wallet έχει φιλοξενήσει ορισμένες λειτουργίες πέρα από την απλή παρακολούθηση πληρωμών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αποστολής χρημάτων μεταξύ ατόμων. Εν τω μεταξύ, ανταγωνιστές συμπεριλαμβανομένης της Apple έχουν επίσης εισάγει προϊόντα πληρωμών, και η Apple φυσικά πρόσφατα επεκτάθηκε στην πιστωτική αγορά με την Apple Card. Το Facebook εισήγαγε επίσης το δικό του προϊόν ψηφιακών πληρωμών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται «Libra».

Οι αρχικοί οικονομικοί partners με τους οποίους συνεργάζεται η Google περιλαμβάνουν την Citigroup και την Federal Credit Union του Stanford και το κίνητρο τους φαίνεται να είναι η προσέλκυση νεότερων χρηστών που προσπαθούν όλο και περισσότερο να χειρίζονται τη ζωή τους μέσω των διαδικτυακών εργαλείων. Σύμφωνα με τα σχόλια του Per Sengupta, θα επωφεληθούν επίσης από την ικανότητα της Google να δουλεύει με μεγάλα σύνολα δεδομένων και να τα μετατρέπει σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας, αλλά ο Google exec δήλωσε επίσης ότι η τεχνολογική εταιρεία δεν θα μοιράζεται αυτά τα δεδομένα με τους διαφημιζόμενους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS