ΑρχικήsecurityΠρώην μηχανικός IT κατέστρεψε συστήματα του στρατού των ΗΠΑ

Πρώην μηχανικός IT κατέστρεψε συστήματα του στρατού των ΗΠΑ

μηχανικός

Ένας πρώην μηχανικός συστημάτων έχει καταλήξει στη φυλακή, αφού κρίθηκε ένοχος για την καταστροφή κρίσιμων πόρων δικτύου του Στρατού των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) δήλωσε ότι ο Barrence Anthony εργαζόταν για την Federated IT, έναν ομοσπονδιακό οργανισμό που είχε αναλάβει να ασχολείται με τα δίκτυα της στρατιωτικής ομάδας Chaplain Corps του Αμερικανικού Στρατού, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών εφαρμογών και των συστημάτων εκπαίδευσης.

Ο 40χρονος, προσλήφθηκε το 2016 και όταν απολύθηκε, αποφάσισε όπως φαίνεται να πάρει την εκδίκησή του.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι όχι μόνο, είχε σαμποτάρει τους server της στρατιωτικής μονάδας Chaplain Corps, διαγράφοντας όλους τους λογαριασμούς διαχειριστών και χρηστών εκτός από τους δικούς του, αλλά είχε αλλάξει και τις πληροφορίες του WHOIS domain name για να αποφύγει τον εντοπισμό.

Παρόλο που ο μηχανικός δεν είχε την εξουσιοδότηση να κάνει κάτι τέτοιο, ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με το GoDaddy και να αλλάξει το domain από chaplaincorps.net σε “Anthony Enterprises”.

Επιπλέον, 19 μαθητευόμενοι στο Τζάκσον της Νότιας Καρολίνας, δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ή τους λογαριασμούς τους, γεγονός που διέκοψε την εκπαίδευσή τους.

Αφού εξασφάλισε ότι είχε αποκλειστική πρόσβαση στο στρατιωτικό δίκτυο, ο Anthony “μοιράστηκε παράνομα ιδιωτικές πληροφορίες” και προχώρησε σε διαγραφή αρχείων.

Τα ληφθέντα δεδομένα περιλάμβαναν πληροφορίες λογαριασμού υπηρεσίας AWS και διαγράμματα δικτύου. Δημιουργήθηκαν και μοιράστηκαν εικόνες αντιγράφων συστήματος, γνωστές και ως εικόνες AMAZON Machine Images (AMI).

Μετά την απόλυσή του, ο Anthony έσβησε ολοκληρωτικά έναν δοκιμαστικό server, που ανήκε στο Web Application system του Αμερικανικού Στρατού και καθώς δεν υπήρχαν αντίγραφα ασφαλείας, το σύστημα αυτό έπρεπε να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Συνολικά 37.439 επιθέσεις brutal-force που ξεκίνησαν αργότερα κατά του ίδιου συστήματος έχουν αποδοθεί επίσης στον Anthony.

Ο μηχανικός καταδικάστηκε στις ΗΠΑ και θα περάσει τα επόμενα δύο χρόνια στη φυλακή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS