ΑρχικήsecurityHacker «εισβάλουν» σε έξυπνα σπίτια και δημιουργούν χάος!

Hacker «εισβάλουν» σε έξυπνα σπίτια και δημιουργούν χάος!

hacker

Ένα απίστευτο αλλά και τρομακτικό περιστατικό συνέβη σε ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ, όταν ένας hacker κατάφερε να προσβάλει τα συστήματα του «έξυπνου σπιτιού» του. Ο δράστης φέρεται ότι άρχισε να μιλάει με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού μέσω της κάμερας, να βάζει μουσική στο σύστημα ήχου στο σαλόνι και ακόμη να ανεβάζει τη θερμοκρασία του θερμοστάτη πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Fox 6 News, το περιστατικό συνέβη σε ένα ζευγάρι από το Μιλγουόκι (Γουισκόνσιν). Οι Samantha και Lamont Westmoreland, αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σπίτι τους, όταν άρχισαν να ακούν μια φωνή να έρχεται από μια κάμερα που βρισκόταν στην κουζίνα.

Το ζευγάρι είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα Google Nest (κάμερα, κουδούνι και θερμοστάτη) στο σπίτι τους το 2018.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Samantha επέστρεψε στο σπίτι και διαπίστωσε ότι ο θερμοστάτης είχε ρυθμιστεί στους 32 βαθμούς Κελσίου και ενώ η ίδια κατέβασε τη θερμοκρασία, οι βαθμοί άρχισαν να ανεβαίνουν και πάλι, ενώ μια φωνή που απευθυνόταν στο ζευγάρι, ακούστηκε από μια κάμερα στην κουζίνα. Αργότερα, ο hacker άρχισε να παίζει μουσική από το σύστημα ήχου στο σαλόνι.

Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης δεν βοήθησε. Το ζευγάρι αργότερα μίλησε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου του και άλλαξε το αναγνωριστικό του δικτύου.

Οι Westmoreland είχαν ξοδέψει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $ 700 για το σύστημα Google Nest που εγκατέστησαν στο σπίτι τους. Το σύστημα αυτό προσφέρει θερμοστάτη, κάμερες, κουδούνι εξώπορτας, σύστημα συναγερμού, κλείδωμα και συναγερμό καπνού.

Ωστόσο το ζευγάρι από το Μιλγουόκι, δεν είναι το μόνο που πέφτει θύμα hacking στο ίδιο του το σπίτι. Τον Ιανουάριο, ένας hacker πήρε τον έλεγχο της κάμερας του Google Nest ενός ζευγαριού στο Ιλινόις και άρχισε να μιλάει με το παιδί του.

Επίσης μια οικογένεια στην Καλιφόρνια βίωσε μια παρόμοια εμπειρία, όταν κάποιος χρησιμοποίησε τον speaker του Nest, για να την προειδοποιήσει για μια επικείμενη εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο FOX6 News: “Το Nest δεν παραβιάστηκε. Αυτές οι αναφορές βασίζονται σε πελάτες που χρησιμοποιούσαν χακαρισμένους κωδικούς πρόσβασης (που εκτίθενται μέσω παραβιάσεων σε άλλους ιστότοπους). Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων θα έλυνε το πρόβλημα.»

Με τα 75 δισεκατομμύρια συσκευές Internet of Things (IoT) που αναμένεται να κυκλοφορήσουν και να χρησιμοποιηθούν μέχρι το 2025, οι ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρόκειται να αυξηθούν κατακόρυφα, με την δημιουργία όλο και περισσότερων έξυπνων σπιτιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS