ΑρχικήsecurityΜπορούν οι hacker να κλέψουν τα bonus που έχετε κερδίσει από το...

Μπορούν οι hacker να κλέψουν τα bonus που έχετε κερδίσει από το loyalty πρόγραμμα σας;

Εκτιμάται ότι περίπου ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως χάνονται από απάτες σε loyalty προγράμματα. Οι hacker μπορούν να κλέψουν ακόμη και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς ορισμένα προγράμματα loyalty συνδέονται με πιστωτικές κάρτες.

hacker

“Σπάνια συνδέουμε προγράμματα loyalty με υψηλό κίνδυνο απάτης. Επειδή σπανίως αφορούν συναλλαγές χρημάτων, οι πελάτες τείνουν να μην ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις εταιρείες που τα προσφέρουν.”

“Αυτό δημιουργεί έναν τέλειο χώρο για τους hacker για να αρπάξουν τους bonus πόντους που έχουν κερδίσει οι πελάτες από τις διάφορες συναλλαγές τους”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απατεώνες συνήθως απευθύνονται σε εταιρείες με αδύναμο σύστημα ασφαλείας του προγράμματος loyalty. Οι ηλεκτρονικές κάρτες loyalty είναι πραγματικά εύκολο να κλαπούν καθώς παραδίδονται άμεσα και δεν χρειάζονται φυσική διεύθυνση αποστολής, επιτρέποντας στους απατεώνες να κλέψουν τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας μόνο το email σας.

Είδη απατών πιστότητας

Οι απάτες πιστότητας μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους ίδιους τους πελάτες, τους υπαλλήλους ή εξωτερικούς απατεώνες. Συνήθως, σύμφωνα με τον Daniel Markuson, αυτό συμβαίνει όταν παραμένει ένα κενό στο σύστημα ή οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του προγράμματος πιστότητας.

Διεξάγεται από τους πελάτες

Αυτό συμβαίνει όταν οι πελάτες βρίσκουν ένα κενό στο σύστημα και τις εκμεταλλεύονται προς όφελος τους. Σε μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις, ο αμερικανικός πολιτικός μηχανικός David Phillips αγόρασε 12 χιλιάδες κούπες για να τις ανταλλάξει με 1,2 εκατομμύρια αεροπορικά μίλια.

Διεξάγεται από τους υπαλλήλους

Το προσωπικό της εταιρείας μπορεί να διεκδικήσει αχρησιμοποίητα “οφέλη” που προορίζονται για τους πελάτες ή μπορεί να υποκλέπτουν τις πληροφορίες των πελατών, εκμεταλλευόμενοι την πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα.

Διεξάγεται από εξωτερικούς απατεώνες

Αυτό περιλαμβάνει ψεύτικους λογαριασμούς, κλοπές δεδομένων και άλλες μεθόδους παράνομης απόκτησης των ανταμοιβών του προγράμματος πιστότητας. Οι απατεώνες μπορούν να παραβιάσουν τον loyalty λογαριασμό σας, να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς και να υποκλέψουν την ταυτότητα των νόμιμων πελατών.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Ο Daniel Markuson από το NordVPN λέει ότι υπάρχουν μερικά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να αποφύγετε τέτοιες απάτες:

  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν ο κωδικός πρόσβασης σας δεν έχει παραβιαστεί στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία για να δημιουργήσετε ισχυρούς τυχαίους κωδικούς πρόσβασης.
  • Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα επικίνδυνα δημόσια WiFi. Οι χρήστες δημόσιου WiFi είναι εύκολα θύματα για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οπότε θα μπορούσατε να καταλήξετε να εκθέσετε όχι μόνο πόντους πιστότητας αλλά και τραπεζικές σας πληροφορίες. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο VPN, όπως το NordVPN, για να αποκρύψετε τα δεδομένα σας.
  • Ελέγχετε τακτικά τον λογαριασμό σας και παρακολουθείτε συχνά την κίνηση του λογαριασμού σας. Οι απάτες στα προγράμματα πιστότητας είναι επιτυχημένες επειδή ο πελάτης παρατηρεί πολύ αργά τις αλλαγές.
  • Κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με την εταιρεία που προσφέρει το πρόγραμμα πιστότητας. Μάθετε τι μέτρα ασφαλείας εφαρμόζουν στις βάσεις δεδομένων των προγραμμάτων πιστότητας, αν αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
  • Αποφύγετε τα scammy website που έχουν σχεδιαστεί για να κλέψουν τα δεδομένα σας. Οι απατεώνες και οι hacker μπορούν να δημιουργήσουν ιστότοπους για να κλέψουν τις πληροφορίες σύνδεσης, τα οικονομικά σας στοιχεία ή ακόμα και τα bonus σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS