ΑρχικήinetΣκάνδαλο: Ελευθέρωσε μολυσμένα έντομα το Πεντάγωνο;

Σκάνδαλο: Ελευθέρωσε μολυσμένα έντομα το Πεντάγωνο;

Μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πιστεύουν ότι το Πεντάγωνο ενδέχεται να έχει ελευθερώσει μολυσμένους κρότωνες/τσιμπούρια. Αυτά, ανήκουν στην κατηγορία των ακάρεων, και λέγεται ότι έχουν προκαλέσει την εξάπλωση της νόσου Lyme.

Πεντάγωνο

Οι εκθέσεις Roll Call αναφέρουν ότι στις 11 Ιουλίου το Κογκρέσο αποφάσισε με απόλυτη προφορική ψήφο, να υποστηρίξει μια τροποποίηση νομοσχεδίου, η οποία θα ανέμενε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνα για αυτά τα έντομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Κογκρέσου, ο συνταγματάρχης Christopher Smith συνέθεσε την εν λόγω τροποποίηση. Η τροποποίηση αυτή, απαιτεί από τον γενικό επιθεωρητή να πραγματοποιήσει ανασκόπηση για το χρονικό διάστημα 1950-1975 για το αν και κατά πόσο πειραματίστηκε το Υπουργείο Άμυνας και το Πεντάγωνο με κρότωνες ή και άλλα έντομα ως βιολογικά όπλα.

Στην περίπτωση δε, που η ανασκόπηση αυτή έβγαινε θετική σύμφωνα με την τροποποίηση, ο γενικός επιθεωρητής θα έπρεπε να παραθέσει ενώπιον του Κογκρέσου περαιτέρω πληροφορίες, αλλά και να δηλώσει αν για οποιονδήποτε λόγο αυτά τα έντομα βρέθηκαν εκτός εργαστηρίου.

Πεντάγωνο

Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορούν τέτοιες θεωρίες, που αναφέρουν ότι ερευνητές του Τμήματος Άμυνας στο Πεντάγωνο, μπορεί να έχουν μολύνει διάφορα έντομα για βιολογικές δοκιμές όπλων και μετά να τα απελευθερώνουν ξανά στη φύση, διαδίδοντας την νόσο Lyme. Οι εγκαταστάσεις που λέγεται ότι πραγματοποιήθηκαν αυτές οι διαδικασίες είναι το Plum Island της Νέας Υόρκης και το Fort Detrick του Μέριλαντ.

Δεν θα μπορούσε να είναι τυχαία και δημοσίευση ενός βιβλίου τον περασμένο Μάιο με τίτλο “Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons”. Προκάλεσε σαφέστατα ποικίλες αντιδράσεις και λέγεται ότι θα μπορούσε να έχει πάρει αφορμή από την τροποποίηση του Smith.

Όπως είναι φυσιολογικό πολλοί έσπευσαν να διαβάσουν το βιβλίο και πολλά reviews πραγματοποιήθηκαν. Ένα από αυτά, από το περιοδικό Outside αναφέρει ότι το βιβλίο ναι μεν παρουσιάζει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κανένα δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να αποδείξει την ύπαρξη σύνδεσης με τη νόσο Lyme.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS