Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
infosec

Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το Google Chrome προσφέρει δωρεάν επεκτάσεις που σας παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ακολουθεί μια σειρά επεκτάσεων που έχουμε επιλέξει από...
Read More
Latest Posts

Η δημοσίευση πολλών selfies μπορεί να σας μετατρέψει σε ναρκισσιστή!

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, η δημοσίευση πολλών selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να σας κάνει ναρκισσιστή!

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Open Psychology Journal, το οποίο έκανε έρευνα σε 74 άτομα, 18 με 34 ετών για μία συγκεκριμένη περίοδο τεσσάρων μηνών. Επίσης, την ίδια ακριβώς περίοδο, ερευνητές από το Swansea Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και του Πανεπιστημίου του Μιλάνου στην Ιταλία αξιολόγησαν την χρήση των social media των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, Facebook, Instagram και Snapchat.

Ο ναρκισσισμός είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του ατόμου που μπορεί να περιλαμβάνει μεγαλειώδη τάση προς επίδειξη και πεποιθήσεις σχετικές με την εκμετάλλευση άλλων.

selfies

Οι συμμετέχοντες της έρευνας που χρησιμοποιούσαν τα social media σε υπερβολικό βαθμό, μέσω των δημοσιεύσεων που περιλαμβάνουν φωτογραφίες τους, έδειξαν μία άνοδο 25% της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς. Αυτή η άνοδος οδήγησε τους ερευνητές να κατατάξουν πολλούς συμμετέχοντες στην κατηγορία ατόμων με διαταραχή ναρκισσιστικής προσωπικότητας. Τα άτομα που κατατάχθηκαν σε αυτήν την κατηγορία χρησιμοποιούσαν περισσότερο το Facebook και το Instagram. Αντιθέτως, όσα χρησιμοποιούσαν περισσότερο το Twitter δεν εμφάνισαν τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αυτό φαίνεται να είναι λογικό, καθώς στο twitter οι users στοχεύουν πιο πολύ στο κομμάτι του debate και της δημοσίευσης προσωπικών απόψεων.

Βάσει των ερευνών που εκπονήθηκαν, διαπιστώθηκε πως τα άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram για να δημοσιεύσουν συνεχώς εικονικό περιεχόμενο, τείνουν να αυξάνουν τις πιθανότητες να μετατραπούν σε ναρκισσιστές.

Συνοψίζοντας, οι μελετητές δήλωσαν πως σήμερα οι περισσότεροι νέοι βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους στα social media και δημοσιεύουν περισσότερο φωτογραφίες τους, διότι νιώθουν την ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή των άλλων και να αναδειχθούν με αυτόν τον τρόπο.

Το πιο βασικό είναι η κινητοποίηση όλων, η σωστή επικοινωνία μεταξύ ενηλίκων και νέων και η αναγνώριση των κινδύνων της συγκεκριμένης χρήσης των social media, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *