Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Η δημοσίευση πολλών selfies μπορεί να σας μετατρέψει σε ναρκισσιστή!

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, η δημοσίευση πολλών selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να σας κάνει ναρκισσιστή!

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Open Psychology Journal, το οποίο έκανε έρευνα σε 74 άτομα, 18 με 34 ετών για μία συγκεκριμένη περίοδο τεσσάρων μηνών. Επίσης, την ίδια ακριβώς περίοδο, ερευνητές από το Swansea Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και του Πανεπιστημίου του Μιλάνου στην Ιταλία αξιολόγησαν την χρήση των social media των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, Facebook, Instagram και Snapchat.

Ο ναρκισσισμός είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του ατόμου που μπορεί να περιλαμβάνει μεγαλειώδη τάση προς επίδειξη και πεποιθήσεις σχετικές με την εκμετάλλευση άλλων.

selfies

Οι συμμετέχοντες της έρευνας που χρησιμοποιούσαν τα social media σε υπερβολικό βαθμό, μέσω των δημοσιεύσεων που περιλαμβάνουν φωτογραφίες τους, έδειξαν μία άνοδο 25% της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς. Αυτή η άνοδος οδήγησε τους ερευνητές να κατατάξουν πολλούς συμμετέχοντες στην κατηγορία ατόμων με διαταραχή ναρκισσιστικής προσωπικότητας. Τα άτομα που κατατάχθηκαν σε αυτήν την κατηγορία χρησιμοποιούσαν περισσότερο το Facebook και το Instagram. Αντιθέτως, όσα χρησιμοποιούσαν περισσότερο το Twitter δεν εμφάνισαν τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αυτό φαίνεται να είναι λογικό, καθώς στο twitter οι users στοχεύουν πιο πολύ στο κομμάτι του debate και της δημοσίευσης προσωπικών απόψεων.

Βάσει των ερευνών που εκπονήθηκαν, διαπιστώθηκε πως τα άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram για να δημοσιεύσουν συνεχώς εικονικό περιεχόμενο, τείνουν να αυξάνουν τις πιθανότητες να μετατραπούν σε ναρκισσιστές.

Συνοψίζοντας, οι μελετητές δήλωσαν πως σήμερα οι περισσότεροι νέοι βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους στα social media και δημοσιεύουν περισσότερο φωτογραφίες τους, διότι νιώθουν την ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή των άλλων και να αναδειχθούν με αυτόν τον τρόπο.

Το πιο βασικό είναι η κινητοποίηση όλων, η σωστή επικοινωνία μεταξύ ενηλίκων και νέων και η αναγνώριση των κινδύνων της συγκεκριμένης χρήσης των social media, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *