ΑρχικήHow ToΠοια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν φορτίζουμε ένα iPhone;

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν φορτίζουμε ένα iPhone;

iphone

Το να φορτίσουμε την iPhone συσκευή μας είναι κάτι πολύ απλό. Απλά τοποθετούμε το καλώδιο στην πρίζα και είμαστε έτοιμοι. Δυστυχώς όμως δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση όσο ακούγεται, καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που αντιμετωπίζουν αργή φόρτιση των συσκευών τους και στο τέλος η μπαταρία του κινητού τους δεν είναι πια τόσο λειτουργική.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Πολλά από αυτά ισχύουν και για Android συσκευές.

# 1: Το να φορτίζεται συνεχώς το κινητό σας

Αν είστε από τους ανθρώπους που έχουν το κινητό τους στην πρίζα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, είναι καιρός να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια. Αυτή η συνεχής φόρτιση φθείρει την μπαταρία σας με δύο τρόπους. Κατ ‘αρχάς, συνεχώς αναγκάζει σε φόρτιση μια μπαταρία που είναι πλήρως φορτισμένη. Και δεύτερον, όλη αυτή η φόρτιση κρατά τη μπαταρία συνεχώς ζεστή, το οποίο και πάλι δεν είναι καλό γι ‘αυτήν.

Φορτίστε την μπαταρία και αφήστε την να φτάσει περίπου στο 50% πριν την επαναφορτίσετε.

# 2: Το να αφήνετε τη μπαταρία να αδειάζει εντελώς πριν τη φορτίσετε

Και αυτή είναι μια κακή ιδέα, ειδικά αν ζείτε σε ένα ζεστό ή κρύο κλίμα, καθώς αυτό μπορεί να βάλει επιπλέον πίεση στη μπαταρία.

# 3: Το να χρησιμοποιείτε καλώδια κακής ποιότητας

Ενώ τα περισσότερα καλώδια φόρτισης είναι καλά, τα φτηνά που βρίσκετε σε καταστήματα που πωλούν διάφορα είδη, δεν είναι κατάλληλα για το iPhone σας.

Πώς θα καταλάβετε αν ένα  καλώδιο είναι κακής ποιότητας; Αν σας φαίνεται πολύ λεπτό, ή θερμαίνεται κατά τη φόρτιση, τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσετε.

# 4: Το να χρησιμοποιείτε φορτιστές κακής ποιότητας

Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιείτε το φορτιστή που συνοδεύει το iPhone σας ή έναν από τους φορτιστές που συνιστά η Apple. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε φορτιστή καλής ποιότητας τρίτης εταιρίας, όπως π.χ η Anker. Οι φορτιστές κακής ποιότητας μπορούν να βλάψουν το κινητό σας.

 # 5: Το να χρησιμοποιείτε ασύρματη φόρτιση

Η ασύρματη φόρτιση όχι μόνο είναι πιο αργή από τη χρήση καλωδίου αλλά δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε εύκολα και το iPhone σας ενώ φορτίζεται.

Για μία φόρτιση όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού είναι εντάξει, αλλά για να την χρησιμοποιείτε συνέχεια είναι αργή και αναξιόπιστη.

# 6: Το να φορτίζετε το iPhone σας όταν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο

Δεν είναι έξυπνο να αφήνετε το iPhone σας να ψήνετε στον ήλιο σε ένα αυτοκίνητο ή σε ένα παράθυρο και άλλο τόσο το να το φορτίζετε όταν είναι ζεστό.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν είναι πολύ κρύο.

Τα iPhones έχουν θερμοκρασία λειτουργίας 0º έως 35º C (32º έως 95º F), πέραν απó τις οποίες δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, ειδικά η μπαταρία τους.

# 7: Το να χρησιμοποιείτε κατεστραμμένα καλώδια

Αντικαταστήστε το κατεστραμμένο καλώδιο το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία φόρτισης και να μην προκαλέσετε ζημιά στη συσκευή σας.

# 8: Το να αφήνετε τη συσκευή σας αχρησιμοποίητη όταν είναι πλήρως φορτισμένη ή πλήρως αφόρτιστη

Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια συσκευή για περισσότερο από μερικές εβδομάδες, το ιδανικό είναι να βρίσκεται στο 50% της μπαταρίας της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS