ΑρχικήsecurityΓιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας στο αεροδρόμιο;

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας στο αεροδρόμιο;

Τα αεροδρόμια θέλουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας… και η αλήθεια είναι πως το πετυχαίνουν. Γίνεται, όμως, με ασφάλεια; Ειδικά όταν στις ανέσεις του αεροδρομίου περιλαμβάνονται USB power χώροι φόρτισης των κινητών σας, πρέπει να γνωρίζουμε πόσο ασφαλές είναι το μέρος.

Η σύνδεση σε μια δημόσια θύρα USB είναι σαν να βρείτε μια οδοντόβουρτσα στην άκρη του δρόμου και να τη χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι αυτή η θύρα USB μπορεί να μεταφέρει δεδομένα.  

Το ζήτημα της ασφάλειας που αφορά τα USB ports του αεροδρομίου είναι αρκετά σημαντικό καθώς και οι hackers “ταξιδεύουν”.

αεροδρόμιο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας hacker θα σκεφτεί πολλού τρόπους να σας ξεγελάσει. Ένας από αυτούς είναι να αφήσει κάτι που για τους περισσότερους από εμάς θα φανεί σωτήριο. Ένα καλώδιο, παραδείγματος χάρη, του φορτιστή του iPhone σας. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα το χρησιμοποιήσετε, χωρίς να σκεφτείτε ότι το καλώδιο μπορεί να έχει ένα τσιπ με κακόβουλο λογισμικό.   

Μην αγχώνεστε όμως, υπάρχουν λύσεις για να παραμείνετε ασφαλείς.

  1. Μπορείτε να αγοράσετε το Juice-Jack Defender, το οποίο μπορείτε να βάλετε μπροστά από το καλώδιο φόρτισης και ουσιαστικά εμποδίζει τα δεδομένα να περάσουν κάτω από το καλώδιο. Περνά μόνο την τάση.
  2. Μη ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας τα προσωπικά σας gadget φόρτισης.
  3. Αποφύγετε να ασχοληθείτε με κρίσιμες πληροφορίες εργασιακού τομέα όταν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS