ΑρχικήbusinessMicrosoft και Sony ανακοίνωσαν νέα συνεργασία με έμφαση στα παιχνίδια

Microsoft και Sony ανακοίνωσαν νέα συνεργασία με έμφαση στα παιχνίδια

Η Microsoft και η Sony ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία με κοινό στόχο “νέες καινοτομίες για την ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών”, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιχνίδια και το content-streaming.

Μέρος της συμφωνίας προστάζει η Sony να διερευνήσει τη χρήση της υφιστάμενης cloud computing πλατφόρμας της Microsoft, Azure, για τις υπηρεσίες streaming και περιεχομένου και οι εταιρείες θα διερευνήσουν επίσης την από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων cloud προς όφελος και των δύο μερών.

Ο απώτερος στόχος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση Τύπου, είναι να “προσφερθούν περισσότερες βελτιωμένες εμπειρίες ψυχαγωγίας” για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο και να δημιουργηθούν “καλύτερα development platforms για τους κατασκευαστές”.

Microsoft

Η Microsoft και η Sony δεσμεύτηκαν επίσης να συνεργαστούν σε αναπτυξιακά έργα που επικεντρώνονται στη τεχνητή νοημοσύνη.

Η αποστολή μας είναι να εξελιχθεί το PlayStation σε μια πλατφόρμα που συνεχίζει να προσφέρει τις καλύτερες και πιο συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας, σε συνδυασμό με ένα περιβάλλον cloud που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία οποτεδήποτε και οπουδήποτε“, δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony.

«Για πολλά χρόνια, η Microsoft αποτελεί βασικό συνεργάτη μας, αν και φυσικά και οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται σε ορισμένους τομείς. Πιστεύω ότι η από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων cloud θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του διαδραστικού περιεχομένου», τόνισε.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανέφερε τις δικές του σκέψεις, λέγοντας: “Η Sony υπήρξε ανέκαθεν ηγέτης τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στην τεχνολογία, και η συνεργασία που ανακοινώσαμε σήμερα βασίζεται σε αυτό το ιστορικό καινοτομίας … Η συνεργασία μας θα προσφέρει νέες gaming εμπειρίες και ψυχαγωγίας για τους πελάτες.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS