ΑρχικήsecurityTο μεγαλύτερο Q & A site, για προγραμματιστές, έπεσε θύμα hacking

Tο μεγαλύτερο Q & A site, για προγραμματιστές, έπεσε θύμα hacking

site Μια νέα επίθεση από hackers είχε στόχο το Stack Overflow, το μεγαλύτερο Q & A site, που ασχολείται με θέματα προγραμματισμού και σχεδιασμού.

Το περιστατικό παραβίασης αποκαλύφθηκε από το ίδιο το site, μέσα από τη δημοσίευση ενός post. Στο post αναφερόταν ότι κάποιοι hackers κατάφεραν να παραβιάσουν το εσωτερικό δίκτυο του site και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό.

“Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μια επίθεση στο Stack Overflow”, δήλωσε η Mary Ferguson, αντιπρόεδρος στο τμήμα Μηχανικής του Stack Overflow.

Οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι η παραβίαση έγινε στις 11 Μαΐου. Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε κάποια από τα συστήματα του site. Έχουν γίνει ήδη έρευνες για την εξακρίβωση της έκτασης της παραβίασης και έχουν ανακαλυφθεί κάποιες ευπάθειες, που βοήθησαν τους hackers να διεισδύσουν στο δίκτυο του site. Αυτή τη στιγμή, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση αυτών των ευπαθειών.

Το θετικό είναι, ότι η μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει αποκαλύψει οποιοδήποτε στοιχείο, που να δείχνει ότι οι hackers έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Ferguson.

Αυτή τη στιγμή, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμα όλες τις λεπτομέρειες για το περιστατικό παραβίασης. Το site υποσχέθηκε ότι θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες, όταν θα συλλεχθούν όλα τα στοιχεία και θα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Όπως είπαμε παραπάνω, το Stack Overflow είναι το μεγαλύτερο Q & A site για θέματα προγραμματισμού. Ιδρύθηκε το 2008 και σήμερα έχει πάνω από 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Κάθε χρόνο διεξάγει έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την κατανόηση της κατάστασης του σύγχρονου οικοσυστήματος προγραμματισμού. Περιλαμβάνονται στοιχεία που μπορεί να αφορούν τις γλώσσες προγραμματισμού, τους μισθούς, τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές, τις συνθήκες εργασίας και πολλά άλλα.

Το Stack Overflow δεν είναι το πρώτο Q & A site που πέφτει θύμα hacking. Τον Δεκέμβριο, η Q & A πλατφόρμα Quora ανακοίνωσε επίσης ένα περιστατικό ασφαλείας, κατά το οποίο μια ομάδα hackers απέκτησε πρόσβαση σε πληροφορίες λογαριασμών, κωδικούς πρόσβασης, emails, μηνύματα και άλλες πληροφορίες, που αφορούσαν 100 εκατομμύρια χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS