ΑρχικήsecurityAutomation-Orchestration: Απαραίτητα για την ασφάλεια ψηφιακών οργανισμών

Automation-Orchestration: Απαραίτητα για την ασφάλεια ψηφιακών οργανισμών

ασφάλεια Οι «ψηφιακοί οργανισμοί» είναι αρκετά ευάλωτοι σε επιθέσεις, γι’ αυτό και σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συμβατικές τεχνικές δεν είναι αρκετές για την ασφάλεια του οργανισμού.

Πολλοί οργανισμοί αρχίζουν να στρέφονται προς τις ψηφιακές πλατφόρμες και να χρησιμοποιούν cloud και mobility λύσεις, σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό.

Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν αρκετά ζητήματα ασφαλείας τα οποία διαφέρουν από εκείνα που αντιμετωπίζουν οι κλασικές εταιρείες.

Ενώ οι επιχειρήσεις «παλαιού τύπου» μπορεί να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το γραφείο και να έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό εργασιών, οι ψηφιακοί οργανισμοί προσφέρουν στους υπαλλήλους τους την ευελιξία να εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος και με οποιαδήποτε συσκευή.

Οι αλλαγές που έχουν συμβεί στον τρόπο με τον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι διάφορες εργασίες (διανομή δεδομένων σε πολλαπλά κέντρα δεδομένων, χρήση δεδομένων των πελατών από τρίτους προμηθευτές) φέρνει το ζήτημα της ασφάλειας στο προσκήνιο.

Οι hackers εκμεταλλεύονται ευπάθειες που μπορεί να υπάρχουν στις πλατφόρμες των οργανισμών και πραγματοποιούν επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να μην είναι πολύ προχωρημένες, ωστόσο χρησιμοποιούν την «κοινωνική μηχανική» για να καταφέρουν να αποσπάσουν πληροφορίες των οργανισμών.

Αν μια επιχείρηση θέλει να λέγεται καινοτόμα και ψηφιακή, θα πρέπει να φροντίζει για την ασφάλειά της.

Ευτυχώς, η συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης έχει φέρει κάποιες θετικές αλλαγές. Η ασφάλεια θεωρείται πρωταρχικής σημασίας και περιλαμβάνεται τώρα στην «ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού». Επιπλέον, και οι κατασκευαστές εξοπλισμού φροντίζουν πλέον για την ασφάλεια, ήδη από την ανάπτυξη προϊόντων.

Η πιο σημαντική θετική αλλαγή όμως, έχει να κάνει με την άφιξη των δυνατοτήτων «automation και orchestration» στα συστήματα ασφαλείας. Το security automation αναφέρεται στη διαδικασία του να γίνεται μια εργασία αυτόματα, άρα γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις. Να μην χρειάζεται να την κάνει κάποιος με το χέρι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε tasks που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, όπως  ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των login credentials του χρήστη, συσχετισμοί γεγονότων και άλλα.

Από την άλλη μεριά το security orchestration έχει να κάνει με την αυτοματοποίηση πολλαπλών tasks, διαδικασιών κλπ. στα υποσυστήματα ασφαλείας, ώστε να λειτουργούν ως ένα ολιστικό σύστημα.

Η διαχείριση μεμονωμένων υποσυστημάτων απαιτεί πολύ χρόνο. Με το automation και orcherstration όμως, μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα και με πολύ λιγότερες πιθανότητες ύπαρξης σφαλμάτων, σε σχέση με ένα σύστημα που διαχειρίζεται και παρακολουθεί ένας άνθρωπος χωρίς αυτές τις δυνατότητες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS