ΑρχικήinetΜε το Downtime θα ορίζετε όρια χρήσης του smartphone σας ανά ημέρα

Με το Downtime θα ορίζετε όρια χρήσης του smartphone σας ανά ημέρα

DowntimeΟι εταιρείες smartphone έχουν αρχίσει να παρέχουν στους χρήστες τους, τη δυνατότητα να περιορίζουν τη χρήση των smartphones τους, όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται αυτό. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν, συχνά περιλαμβάνουν τον καθορισμό χρονικών ορίων για το πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες σε μια εφαρμογή ή κοινώς διακόπτουν την πρόσβαση στις εφαρμογές, όταν έχει ξεπεραστεί το όριο που έχει τεθεί. Για τους χρήστες του iOS, η δυνατότητα αυτή έρχεται μέσω των ρυθμίσεων Screen Time Downtime και από το iOS 12.2 beta, θα προσφέρει στους χρήστες πιο λεπτομερή έλεγχο αυτών των ορίων ανά ημέρα.

Το Screen Time Downtime είναι σαν μια ενισχυμένη έκδοση των κοινών ρυθμίσεων “Do Not Disturb ” που βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις mobile πλατφόρμες. Ωστόσο, το Do Not Disturb επικεντρώνεται απλώς στις ειδοποιήσεις, αν και μπορείτε να τις ελέγξετε και ανά εφαρμογή. Αντίθετα, το downtime περιορίζει τις εφαρμογές στις οποίες μπορείτε πραγματικά να έχετε πρόσβαση σε μια δεδομένη περίοδο.

Ένα πράγμα όμως που έλειπε από το downtime ήταν η δυνατότητα να ορίσετε ώρες σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας. Προς το παρόν, μπορείτε να ορίσετε μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα τεθεί σε ισχύ η διακοπή λειτουργίας και θα εφαρμοστεί σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Από το iOS 12.2 beta και μετά ωστόσο, η Apple δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για τις ώρες αυτές σε καθημερινή βάση. Προφανώς, θα είστε πιο ελαστικοί τα σαββατοκύριακα και θα προσφέρετε στον εαυτό σας λίγες επιπλέον ώρες μπροστά στην οθόνη του κινητού σας. Ή ίσως ακόμη να θέλετε να ορίσετε το χρόνο διακοπής νωρίτερα για ορισμένες ημέρες.

Το iOS 12.2 beta μόλις ξεκίνησε να κυκλοφορεί για τους προγραμματιστές και φυσικά γίνεται όλο και μεγαλύτερος ντόρος σχετικά με τις ενδείξεις για τα επερχόμενα χαρακτηριστικά και ακόμη και κάποιες συσκευές. Για παράδειγμα, τα πολυαναμενόμενα AirPods 2 με ενσωμάτωση “Hey Siri” θα μπορούσαν να βρίσκονται πολύ κοντά, και ίσως να υπάρχει ακόμη και ένα νέο iPod Touch καθ’οδόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS