ΑρχικήinetΓιατί το Tumblr εξαφανίστηκε από το App Store της Apple;

Γιατί το Tumblr εξαφανίστηκε από το App Store της Apple;

AppleΑργά την περασμένη εβδομάδα, έγιναν αναφορές ότι η εφαρμογή του Tumblr για iOS εξαφανίστηκε από το App Store της Apple. Ο λόγος ήταν αρχικά ασαφής, καθώς τόσο η Apple όσο και το Tumblr δεν έκαναν καμία αναφορά στο θέμα, αλλά μια δήλωση από τον ιστότοπο micro-blogging δείχνει ότι η εφαρμογή αφαιρέθηκε από το App Store, αφού διαπιστώθηκε ότι περιέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το Download.com του CNET, το οποίο έμαθε πρώτο το λόγο πίσω από την αφαίρεση στης εφαρμογής από ανεξάρτητες πηγές, το πορνογραφικό υλικό κατάφερε να προσπεράσει τα τυποποιημένα φίλτρα του Tumblr. Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση των αλλαγών που έκανε ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στις κοινοτικές κατευθυντήριες γραμμές τον Αύγουστο, ως μέρος των προσπαθειών για την αντιμετώπιση ακατάλληλου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ρητορικής μίσους και της βίας.

Το Tumblr λέει ότι δεν ανέχεται ποτέ σεξουαλικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει παιδιά στην πλατφόρμα του, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με οργανισμούς που ασχολούνται με αυτό τον τομέα, όπως το National Center for Missing and Exploited Children, για να παρακολουθεί το περιεχόμενο στον ιστότοπό του. Η εταιρεία προσθέτει:

“Κάθε εικόνα που φορτώνεται στο Tumblr σαρώνεται σε μια βάση δεδομένων γνωστού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και οι εικόνες που ανιχνεύονται δεν φτάνουν ποτέ στην πλατφόρμα. Ένας έλεγχος ρουτίνας ανακάλυψε περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας που δεν είχε ακόμη συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων της. Αφαιρέσαμε αμέσως αυτό το περιεχόμενο. Οι διασφαλίσεις περιεχομένου αποτελούν μια πρόκληση για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Εξετάζουμε συνεχώς τα περαιτέρω βήματα που μπορούμε να κάνουμε και δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την ομάδα μας.”

Παραμένει ασαφές το πότε η εφαρμογή θα επιστρέψει στο App Store, αλλά το Tumblr δηλώνει ότι εργάζεται για να διορθώσει το πρόβλημα, όπως αποδεικνύεται από τις καθημερινές ενημερώσεις στο Κέντρο βοήθειας από τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα στις 16 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή παραμένει διαθέσιμη για λήψη από το Google Play Store.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS