ΑρχικήinetΜήνυση κατά του Facebook για την διαγραφή σελίδας

Μήνυση κατά του Facebook για την διαγραφή σελίδας

Μια Ρωσική εταιρεία της οποίας η σελίδα διαγράφτηκε χωρίς λόγο, έκανε μήνυση στο Facebook και απαιτεί την αποκατάσταση της σελίδας. Η Federal Agency of News, γνωστή και σαν FAN, και ο ιδιοκτήτης της Evgeniy Zubarev, έκαναν την μήνυση ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην βόρεια Καλιφόρνια, ζητώντας αποζημίωση αλλά και κάποιον περιορισμό, ώστε το Facebook να μην μπορεί να block-άρει όποια σελίδα θέλει.

Facebook

Το Facebook προσπαθεί να αφαιρέσει από την πλατφόρμα όσες σελίδες σχετίζονται ή προωθούν στοιχεία από ένα ερευνητικό γραφείο, το οποίο πλημμύρισε με ψευδή στοιχεία το Facebook, κατά την περίοδο των εκλογών του 2016. Για αυτόν τον λόγο διέγραψε την σελίδα της FAN, η όποια φαίνεται να είχε μοιραστεί κάποια από αυτές τις ειδήσεις.

Η FAN υποστηρίζει ότι η σελίδα τους τερματίστηκε χωρίς λόγο, όπως συνέβη και με άλλες 270 ρωσικές σελίδες. Το Facebοok δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν. Αυτό που αναφέρει στην μήνυση η FAN είναι ότι “Η FAN πρόκειται για ειδησεογραφικό πρακτορείο που δημοσιεύει αναφορές και σχετικές πληροφορίες, ενδιαφέρουσες προς τους αναγνώστες”. Αυτό που αναφέρετε στην μήνυση είναι ότι με την κίνησή του το Facebook καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου της εταιρείας, έναν νόμο που υπάρχει από το 1964.

Ένας πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ο Renato Mariotti, αναφέρει ότι τα επιχειρήματα της εταιρείας δεν έχουν βάση και ότι δύσκολα θα κερδίσουν κάτι από την δίκη. Ακόμα πρόσθεσε ότι η όλη δίκη του φαίνεται σαν ένα διαφημιστικό για την εταιρεία.

Τέλος είναι πιθανό το Facebook να έκανε αυτή την σύνδεση καθώς η FΑΝ φαίνεται να έχει σχέσεις με την Elena Alekseevna Khusyaynova, η όποια έχει ιστορικό από τις εκλογές του 2018.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS