Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το Google Maps βοηθάει το περιβάλλον μέσω νέας υπηρεσίας της Google

Η εφαρμογή του Google Maps είναι πιθανότατα η καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης που έχετε εγκαταστήσει στο smart phone σας, και η Google κάνει πολύ καλή δουλειά στην διατήρηση αλλά και ανανέωση της. Αλλά φαίνεται ότι τώρα η Google κάνει σχέδια για ένα νέο χαρακτηριστικό εντός της εφαρμογής, το οποίο θα βοηθάει στην διάσωση του περιβάλλοντος.

Google Maps Environmental Insights Explorer

Η Google αξιοποιεί πολλές πληροφορίες από το Google Maps και το γνωρίζουμε όλοι μας. Η λειτουργία την εφαρμογής βασίζεται στον εντοπισμό της θέσης των συσκευών μας, μέσω των οποίων πληροφοριών μπορεί και δημιουργεί μια βάση δεδομένων.  Με τα στοιχεία που συλλέγονται σε αυτή την βάση δεδομένων είναι δυνατός ο υπολογισμός της βέλτιστης διαδρομής κάθε φορά που ζητάμε οδηγίες από την εφαρμογή, καθώς και ο υπολογισμός του μέσου χρόνου άφιξης.

Τώρα όμως η Google ανακοινώνει ένα νέο project. Συνδυάζοντας τα στοιχεία που συλλεγεί σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, αεροφωτογραφίες των πόλεων και άλλες παραμέτρους, θα μπορεί να υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια το αποτύπωμα άνθρακα (carbon footprint) της κάθε πόλης.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Environmental Insights Explorer (EIE) και είναι ακόμα σε beta μορφή, ξεκινώντας την λειτουργία της στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018. Στόχος της είναι η ενημέρωση των πολιτών και η μείωση του αντίκτυπου που έχουν οι πόλεις στο περιβάλλον.

Μια παρόμοια υπηρεσία κυκλοφόρησε πριν κάποιους μήνες η Google με όνομα Project Sunroof, το οποίο δείχνει στους κάτοικους των ΗΠΑ και της Βρετανίας αν θα έπρεπε να βάλουν ηλιακά panel στα σπίτια τους, καθώς και ένα μέσο ποσό που θα εξοικονομούσαν με αυτή την κίνηση.

Η υπηρεσία Environmental Insights Explorer προς το παρών παρέχει στοιχεία για λίγες μόνο πολιτείες της Αμερικής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της.  Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Και μιας και μιλάμε για τη Google γνωρίζετε γιατί εξαφανίστηκε από την εφαρμογή χαρτες στο κινητό το «χρονολόγιο» μου?
    παράδοξο είναι ότι μου έρχονται συνέχεια εντοπίσεις να προσθέσω διάφορα μέρη στα οποία έχω πάει, αλλά δεν υπάρχει χρονολόγιο για να το κάνω αυτό. ξέρετε αν είναι η επιλογή της Google να το αφαιρέσει ή συμβαίνει μόνο σε μένα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *