ΑρχικήinetΤο Google Maps βοηθάει το περιβάλλον μέσω νέας υπηρεσίας της Google

Το Google Maps βοηθάει το περιβάλλον μέσω νέας υπηρεσίας της Google

Η εφαρμογή του Google Maps είναι πιθανότατα η καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης που έχετε εγκαταστήσει στο smart phone σας, και η Google κάνει πολύ καλή δουλειά στην διατήρηση αλλά και ανανέωση της. Αλλά φαίνεται ότι τώρα η Google κάνει σχέδια για ένα νέο χαρακτηριστικό εντός της εφαρμογής, το οποίο θα βοηθάει στην διάσωση του περιβάλλοντος.

Google Maps Environmental Insights Explorer

Η Google αξιοποιεί πολλές πληροφορίες από το Google Maps και το γνωρίζουμε όλοι μας. Η λειτουργία την εφαρμογής βασίζεται στον εντοπισμό της θέσης των συσκευών μας, μέσω των οποίων πληροφοριών μπορεί και δημιουργεί μια βάση δεδομένων.  Με τα στοιχεία που συλλέγονται σε αυτή την βάση δεδομένων είναι δυνατός ο υπολογισμός της βέλτιστης διαδρομής κάθε φορά που ζητάμε οδηγίες από την εφαρμογή, καθώς και ο υπολογισμός του μέσου χρόνου άφιξης.

Τώρα όμως η Google ανακοινώνει ένα νέο project. Συνδυάζοντας τα στοιχεία που συλλεγεί σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, αεροφωτογραφίες των πόλεων και άλλες παραμέτρους, θα μπορεί να υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια το αποτύπωμα άνθρακα (carbon footprint) της κάθε πόλης.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Environmental Insights Explorer (EIE) και είναι ακόμα σε beta μορφή, ξεκινώντας την λειτουργία της στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018. Στόχος της είναι η ενημέρωση των πολιτών και η μείωση του αντίκτυπου που έχουν οι πόλεις στο περιβάλλον.

Μια παρόμοια υπηρεσία κυκλοφόρησε πριν κάποιους μήνες η Google με όνομα Project Sunroof, το οποίο δείχνει στους κάτοικους των ΗΠΑ και της Βρετανίας αν θα έπρεπε να βάλουν ηλιακά panel στα σπίτια τους, καθώς και ένα μέσο ποσό που θα εξοικονομούσαν με αυτή την κίνηση.

Η υπηρεσία Environmental Insights Explorer προς το παρών παρέχει στοιχεία για λίγες μόνο πολιτείες της Αμερικής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της.  Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS