ΑρχικήinetWindows 10 εμποδίζουν την εγκατάσταση Firefox & Chrome

Windows 10 εμποδίζουν την εγκατάσταση Firefox & Chrome

Αν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε τον Firefox ή τον Chrome στην επερχόμενη έκδοση των Windows 10 θα παρατηρήσετε ότι η εγκατάσταση διακόπτεται από το λειτουργικό σύστημα.
Η οθόνη που διακόπτει την εγκατάσταση αναφέρει ότι ο Microsoft Edge είναι εγκατεστημένος ήδη στην συσκευή, και ότι είναι ασφαλέστερος και ταχύτερος από το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να εγκαταστήσετε.Windows 10
Οι επιλογές που παρέχει η εταιρεία είναι να ανοίξετε τον Microsoft Edge ή να προχωρήσετε με την εγκατάσταση. Υπάρχει επίσης και η επιλογή να απενεργοποιηθεί αυτός ο τύπος προειδοποιήσεων στο μέλλον, αλλά οδηγεί στη λίστα εφαρμογών που υπάρχουν στις Ρυθμίσεις και εκεί δεν θα βρείτε κάποια επιλογή που κάνει αυτό που αναφέρει η προηγούμενη οθόνη!
Φυσικά θα μπορούσε να είναι δοκιμές της Microsoft αφού η επερχόμενη έκδοση διατίθεται μόνο για τους Insiders, αλλά υπάρχει περίπτωση να δούμε την συγκεκριμένη λειτουργία και στην τελική έκδοση του επόμενου Windows 10, όταν κυκλοφορήσει.
Εταιρείες όπως η Google και η Microsoft έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς τη κυρίαρχη θέση τους στην αγορά για να προωθήσουν δικά τους προϊόντα. Η Google προωθεί το Chrome για παράδειγμα όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν διαφορετικά προγράμματα περιήγησης για να συνδεθούν σε λογαριασμούς της εταιρείας, ενώ η Microsoft εμφανίζει ειδοποιήσεις στην πλατφόρμα του Windows 10 σε χρήστες που χρησιμοποιούν άλλα προγράμματα περιήγησης εκτός του Edge.
Ωστόσο η παρεμπόδιση της εγκατάστασης άλλων browser στα Windows ρίχνει την Microsoft σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Η προτροπή που εμφανίζει η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο Edge είναι ασφαλέστερος και ταχύτερος και δίνει σαν πρώτη επιλογή το κουμπί Ανοίξτε το Microsoft Edge και μετά στο “Εγκατάσταση ούτως ή άλλως” (βλέπε dark patterns)
_____________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS