ΑρχικήinetΤο Galaxy S9 θα αντιγράψει το iPhone X ή μήπως όχι;

Το Galaxy S9 θα αντιγράψει το iPhone X ή μήπως όχι;

Μετά την κυκλοφορία του iPhone X, σειρά έχει η Samsung η οποία οφείλει να εισάγει καινοτόμα χαρακτηριστικά στην επόμενη ναυαρχίδα της, αν θέλει να συνεχίσει να ανταγωνίζεται την Apple. Απ’ ότι φαίνεται όμως η εταιρεία θα δανειστεί πολλές ιδέες της Apple για το επερχόμενο Galaxy S9.Galaxy S9

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Samsung σκοπεύει να εγκαταστήσει 3D μπροστινές κάμερες ακολουθώντας έτσι τα βήματα της Apple.

Να υπενθυμίσουμε ότι το iPhone X δεν διαθέτει πλέον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά 3D κάμερες ανίχνευσης που επιτρέπουν την αναγνώριση προσώπου μέσω της οθόνης. Η Samsung λοιπόν αποφάσισε να ενσωματώσει το ίδιο σύστημα ασφάλειας στην επερχόμενη ναυαρχίδα της, το Galaxy S9, η οποία λογικά θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2018.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και αν μερικοί πιστεύουν ότι η Samsung αντιγράφει το σύστημα αναγνώρισης 3D της Apple, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η κορεάτικη εταιρεία συμμετέχει ήδη εδώ και αρκετό καιρό στην ομάδα δημιουργίας του συγκεκριμένου συστήματος.

Μην ξεχνάμε ότι η Galaxy S8 σειρά που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης ίριδας και προσώπου που αν και μπορεί να μην είναι τόσο προηγμένη όσο της Apple αλλά είναι εξίσου γρήγορη. Επίσης, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου από μόνο του υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ήδη από το 2015 το συναντήσαμε στο Lumia 950 XL.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η Samsung θέλει να ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση με την Apple ή αν θα παραμείνει πιστή στους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το επόμενο Note, παραδείγματος χάρη,  θα διαθέτει αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένους στην οθόνη, ένα χαρακτηριστικό που η Apple απέτυχε να αναπτύξει για το iPhone X το οποίο θα βασιστεί αναγκαστικά μόνο στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS