Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:36
Αρχική inet Ευρωπαϊκή Επιτροπή: πρόστιμο 9 δις για την Google;

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: πρόστιμο 9 δις για την Google;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να ετοιμάζει ένα πρόστιμο μαμούθ (9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την Google της Alphabet, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κοινοτικός παρατηρητής ανταγωνισμού κατηγόρησε την Google τον Απρίλιο του 2015 ότι παρουσίαζε αλλοιωμένα αποτελέσματα αναζήτησης στο διαδίκτυο για να ευνοήσει δικές της υπηρεσίες σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίστηκε από τα τέλη του 2010.Google

Πριν από λίγο καιρό, άνθρωποι γνώριζαν το θέμα, δήλωσαν στο Reuters ότι πίστευαν ότι μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες συμβιβασμού τα προηγούμενα έξι χρόνια, η Google δεν είχε σχέδια να διευθετήσει τους ισχυρισμούς αυτούς εκτός εάν η επιτροπή άλλαξε τη στάση της.

Η εταιρεία με τη μηχανή αναζήτησης, είναι αντικείμενο έρευνας από την Επιτροπή από το 2010, όταν δέχτηκε καταγγελίες από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ανταγωνιστές της Goοgle.

Εάν κριθεί ένοχη παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων, θα αντιμετωπίσει πρόστιμα που φτάνουν έως και το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, κάτι που στην περίπτωση της Goοgle μπορεί να είναι πάνω από 6 δισ. Ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που εκδόθηκε μέχρι σήμερα ήταν ένα πρόστιμο 1,1 δισ. Ευρώ που επιβλήθηκε στην Intel το 2009.

Εκτός από το πρόστιμο, το Reuters πιστεύει ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να σταματήσει την Google να χρησιμοποιεί τις εικαζόμενες πρακτικές της, αλλά δεν είναι σαφές ποια μέτρα θα μπορούσε να υιοθετήσει η εταιρεία για να εξισορροπήσει το πεδίο ανταγωνισμού για τις ανταγωνιστικές εταιρείες.

Η Goοgle συμφώνησε να καταβάλει τον προηγούμενο μήνα φόρο 306 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία και την Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί μια ποινική έρευνα για το αν η εταιρεία απέφυγε να πληρώσει φόρους στο σύνολο των εσόδων της για περισσότερο από μια δεκαετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.