Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Διέρρευσαν δεδομένα της Europol που δείχνουν τρομοκράτες

Εμπιστευτικά έγγραφα της Europol εκτέθηκαν online όταν ένας υπάλληλος της υπηρεσίας τα πήρε μαζί του σε ένα USB που άνοιξε με τον υπολογιστή του σπιτιού του.

Η Ολλανδική Zembla αποκαλύπτει ότι η διαρροή δεν προκλήθηκε από εξωτερικές πηγές, αλλά από έναν εργαζόμενο της Europol ο οποίος παραβίασε την πολιτική της υπηρεσίας και πήρε εμπιστευτικά δεδομένα μαζί του.

Έτσι περισσότερες από 700 απόρρητες σελίδες από τους διακομιστές της Europol κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο και συμπεριλαμβάνουν εκατοντάδες ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές έρευνες.

Σύμφωνα με την Ars, συμπεριλαμβάνονται επίσης πληροφορίες για διάφορες επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε στην Μαδρίτη, αλλά και για περιπτώσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.europol leak

Η ολλανδική πηγή ισχυρίζεται ότι όλα τα αρχεία έμειναν χωρίς κρυπτογράφηση σε μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη σε έναν υπολογιστή χωρίς κωδικό πρόσβασης που ήταν συνδεδεμένος στο Internet.

Η Εuropol επιβεβαίωσε τη διαρροή, και ανέφερε ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με την υπηρεσία ξεκίνησε ήδη μια εσωτερική έρευνα που θα αποκαλύψει τι έγινε ακριβώς.

«Ο πρώην υπάλληλος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος αστυνομικός από μια εθνική αρχή, πήρε δεδομένα της Europol σε μια συσκευή για ιδιωτική αποθεματοποίηση, ενώ εξακολουθούσε να εργάζεται στην Europol παραβιάζοντας σαφώς την πολιτική της υπηρεσίας,» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εuropol Jan Op Gen Oorth.

«Μια έρευνα ασφαλείας σχετικά με την υπόθεση αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες αρχές σε εθνικό επίπεδο.»

Προς το παρόν, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και πόσοι άνθρωποι ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα, αλλά με δεδομένο τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των πληροφοριών που διέρρευσαν, είναι πολύ σαφές ότι παρόμοιες διαρροές θα πρέπει να προληφθούν στο μέλλον.

Η Εuropol είναι γνωστή για την αυστηρή εσωτερική ασφάλεια, αλλά καμία υπηρεσία δεν μπορεί να είναι ασφαλής από ανθρώπινα λάθη όπως αυτό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *