ΑρχικήinetΧάκερ μπορούν να κλέψουν αμάξια Tesla με μια Android εφαρμογή!

Χάκερ μπορούν να κλέψουν αμάξια Tesla με μια Android εφαρμογή!

Το hacking ενός αυτοκινήτου Tesla το έχουμε δει και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας σε μια εταιρεία Promon κατάφεραν να εντοπίσουν, να ξεκλειδώσουν και να κλέψουν ένα αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας μόνο μια εφαρμογή  Android.

-tesla-cars

Κάθε μοντέλο Tesla έρχεται μαζί με μια εφαρμογή smartphone για Android και iOS που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να κάνουν βασικά πράγματα όπως ο έλεγχος του επιπέδου της μπαταρίας και την κατάσταση φόρτισης, τον εντοπισμό του οχήματος και το να αναβοσβήσουν τα φώτα για να το βρουν στο parking.

Και ενώ σίγουρα όλα αυτά είναι πολύ πρακτικά, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους χάκερ απλά παραβιάζοντας την εφαρμογή Android.

Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει το hacking εάν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Tesla δεν έχουν κατεβάσει και εγκαταστήσει μια κακόβουλη εφαρμογή στο Android τηλέφωνο τους. Αυτό είναι απολύτως υποχρεωτικό και είναι μια υπενθύμιση ότι εάν νοιάζεστε για την ασφάλεια σας απλά μην κατεβάσετε ύποπτα αρχεία.

Προκείμενου να ξεγελάσουν τους ιδιοκτήτες Tesla για να κατεβάσουν την εφαρμογή, οι χάκερ χρησιμοποίησαν ένα απλό κίνητρο όπως ένα δωρεάν χάμπουργκερ.

Δημιούργησαν ένα ελεύθερο και ανοιχτό Wi-Fi hotspot, κοντά στο σταθμό φόρτισης της Tesla και διαφήμιζαν την εφαρμογή στα τηλέφωνα που ήταν συνδεδεμένα με το σταθμό, υποστηρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν ένα δωρεάν χάμπουργκερ εάν εγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Υποθέτοντας ότι ο ιδιοκτήτης εγκατέστησε την κακόβουλη εφαρμογή, οι χάκερ μπορούν να συνδεθούν στο τηλέφωνο και να προετοιμάσουν τη hijack. Ο τρόπος με τον οποίο χακάρουν το αυτοκίνητο είναι πολύ απλός, απλά αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες να ξαναβάλουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους για να επιβεβαιώσουν στην ουσία τα στοιχεία τους και έτσι τους τα υποκλέπτουν.

Το τι έρχεται μετά δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε. Οι χάκερ αφού έχουν πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή της Tesla, μπορούν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και να ξεκλειδώσουν την χωρίς κλειδί λειτουργία του αμαξιού που καθιστά δυνατή την οδήγηση χωρίς κλειδί.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι θέμα ευπάθειας των αυτοκίνητων αλλά της εφαρμογής για το κινητό. Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό μας δείχνει τους κινδύνους που έχουν τα αντικείμενα που ελέγχονται από smartphone apps, και συνιστούμε στους χρήστες να εκσυγχρονίζουν τα συστήματα και τις εφαρμογές και να αποφεύγουν πάντα, αλλά πάντα την λήψη των εφαρμογών που προέρχονται από μη αξιόπιστες πηγές.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS