Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Project Maelstrom αναπτύσσεται το πρώτο peer to peer Web

Η BitTorrent μόλις κυκλοφόρησε το δικό της peer to peer πρόγραμμα περιήγησης σαν μια δημόσια beta. Η BitTorrent ανακοίνωσε την άλφα έκδοση του προγράμματος περιήγησης, που είναι γνωστό σαν Project Maelstrom, τον περασμένο Δεκέμβριο. project maelstrom

Το Project Maelstrom χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν τα torrent clients για να τρέξουν ένα πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να τραβήξει το περιεχόμενο του από τα προγράμματα περιήγησης άλλων χρηστών και όχι από κάποιο web server. Είναι μια στρατηγική που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για ιστοσελίδες όπως το Pirate Bay, το οποίο έχει συνεχώς νομικά προβλήματα, που έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση των server φιλοξενίας. Με το Project Maelstrom σε περίπτωση επιδρομής από τις αρχές, η ιστοσελίδα θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη μέσω των browsers άλλων χρηστών.

Το πρόγραμμα περιήγησης Project Maelstrom βασίζεται στην ανοικτή έκδοση του Chrome και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κανονικές ιστοσελίδες HTTP, παράλληλα με τις ιστοσελίδες που διανέμονται από το πρωτόκολλο του BitTorrent P2P.

Σύμφωνα με τη BitTorrent, το πρόγραμμα περιήγησης είναι ένας τρόπος για να γίνει το Διαδίκτυο πιο ανοικτό, καθώς προφυλάσσει ιστοσελίδες από τους «φύλακες» του Internet.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το Project Maelstrom έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο εξοργιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ίντερνετ. Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το Διαδίκτυο ανοιχτό; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ουδέτερη; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε καλύτερα τα ιδιωτικά δεδομένα μας από την κατάχρηση των μεγάλων εταιρειών; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την διανομή περιεχομένου; » αναφέρει η BitTorrent.

Σύμφωνα με τη BitTorrent, για την alpha έκδοση του προγράμματος περιήγησης, έχουν ασχοληθεί ήδη 10.000 προγραμματιστές και 3.500 εκδότες. Μαζί με τη beta έκδοση δε, η BitTorrent διανέμει και ένα νέο σύνολο εργαλείων ανάπτυξης για όσους ενδιαφέρονται. Τα εργαλεία υποστηρίζουν τη δημιουργία και το seeding torrent αρχείων που περιέχουν στατικές ιστοσελίδες.

«Το εργαλείο των εκδοτών για την ανάπτυξη θα σας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το Project Maelstrom εύκολα, ακόμη και από τη γραμμή εντολών», σημειώνει η εταιρεία.

Μεταξύ των εργαλείων υπάρχει και μια γεννήτρια (generator) που θα φτιάξει τα αρχεία της ιστοσελίδας σαν ένα torrent για το πρόγραμμα περιήγησης. Οι εκδότες μπορούν να κάνουν seed το torrent από ένα client, όπως το BitTorrent, ενώ τα προγράμματα περιήγησης των χρηστών μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο από ένα magnet link.

Το πρόγραμμα περιήγησης beta είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για Windows, και όπως αναφέρει η εταιρεία σύντομα θα έχουμε και μια έκδοση για Mac.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *