Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

WIRE 2014 Week of Innovative Regions in Europe 2014 στην Αθήνα

Στις νέες πολιτικές για την Καινοτομία και Ανάπτυξη στις Περιφέρειες επικεντρώνεται το Διεθνές Συνέδριο WIRE 2014 το οποίο φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου), στις 12-13 Ιουνίου, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

WIRE 2014
WIRE 2014

Το Συνέδριο «Week of Innovative Regions in Europe 2014» (WIRE V ή WIRE 2014 ) (www.wire2014.eu) αποτελεί το σημαντικότερο ευρωπαϊκό forum διαλόγου για Περιφερειακές Στρατηγικές, Καινοτομία & Ανάπτυξη, όπου θα παρουσιαστούν τα σχετικά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, παρουσία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστήμης Máire Geoghegan-Quinn.

Το συνέδριο WIRE 2014, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχει καθιερωθεί ως η δημόσια συζήτηση για νέες πολιτικές και προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης. Για το 2014 συμπίπτει με την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και καινοτομία, και των νέων Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, και αναδεικνύει εργαλεία και καλές πρακτικές για την αποτελεσματική υλοποίηση των Στρατηγικών Ευφυούς Εξειδίκευσης των Περιφερειών της Ευρώπης.

Το συνέδριο WIRE 2014 θα φέρει σε επαφή εκπροσώπους από τον χώρο των Περιφερειών, της Έρευνας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, και θα προάγει τον διάλογο σε τρεις κύριες θεματικές ενότητες: α) Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Περιφερειακή Ανάπτυξη την περίοδο 2014-2020, β) Επιχειρηματικότητα ως μοχλός για την Καινοτομία στις Περιφέρειες, γ) Επιστημονική Αριστεία, Ανοικτά Δεδομένα και Αξιοποίηση της Γνώσης για περιφερειακή ανάπτυξη.

Στη θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Περιφερειακή Ανάπτυξη την περίοδο 2014-2020» θα παρουσιαστούν οι βασικές προτεραιότητες της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, για την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη. Οι σύνεδροι θα παρουσιάσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής, και θα αναδείξουν τον ρόλο της οικονομίας της γνώσης και τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και των συνεργειών για την επίτευξη των στόχων της περιφερειακής πολιτικής.

Η θεματική ενότητα «Επιχειρηματικότητα ως μοχλός για την Καινοτομία στις Περιφέρειες» θα εξετάσει τους συνδέσμους μεταξύ της περιφερειακής καινοτομίας και της επιχειρηματικής απόδοσης, και θα παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεισφέρουν στο οικοσύστημα της γνώσης. Οι ομιλητές σε αυτή την ενότητα, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία, θα παρουσιάσουν καίρια επιτεύγματα και καλές πρακτικές σχετικά με τον σχεδιασμό, την υιοθέτηση και την εφαρμογή επιτυχημένων Στρατηγικών Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3).

Η χρήση των ανοικτών δεδομένων και η ελεύθερη διάχυση της γνώσης είναι βασικές προϋποθέσεις της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η θεματική ενότητα του συνεδρίου WIRE 2014 «Επιστημονική Αριστεία, Ανοικτά Δεδομένα και Αξιοποίηση της Γνώσης για περιφερειακή ανάπτυξη» αναδεικνύει τη σημασία των δεικτών για την Έρευνα, την Ανάπτυξη και την Καινοτομία στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση και την αποτίμηση περιφερειακών πολιτικών.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 400 άτομα από 30 χώρες: στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φορέων διεθνούς εμβέλειας, εκπρόσωποι από Περιφέρειες, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς μεταφοράς τεχνολογίας και επιχειρηματικούς συνδέσμους, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κ.ά.

Στον δικτυακό τόπο www.wire2014.eu διατίθενται αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τις θεματικές ενότητες και τους διοργανωτές. O δικτυακός τόπος  ανανεώνεται συνεχώς με τα Νέα του συνεδρίου, συνεντεύξεις με ομιλητές, καθώς και  χρήσιμες πηγές για την Καινοτομία στις Περιφέρειες και την Πολιτική Συνοχής για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το συνέδριο, το οποίο θα μεταδίδεται ζωντανά (στις διευθύνσεις www.wire2014.eu και www.ekt.gr/events/live), υποστηρίζεται από την ΝΕΡΙΤ. Το WIRE 2014 έχει ήδη ενεργό παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα (#WIRE2014eu), όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το ακολουθήσει και να ενημερώνεται καθημερινά σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, όχι μόνο όσον αφορά το συνέδριο, αλλά και σε θέματα καινοτομίας, περιφερειακής πολιτικής και ανάπτυξης.

–     Πληροφορίες – Επικοινωνία: wire2014 [at] ekt.gr

          Πρόγραμμα WIRE 2014 http://www.wire2014.eu/agenda/

          Ομιλητές WIRE 2014 – Σύντομα Βιογραφικά http://www.wire2014.eu/speakers/

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *