Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Γιατί το YouTube διέγραψε το βίντεο των Anonymous για την υπόθεση βιασμού στο Maryville

Πριν από λίγες μέρες είχαμε δημοσιεύσει την ανακοίνωση των Anonymous για την #OpMaryville σαν απάντηση για την υπόθεση βιασμού στο Maryville. Η ανακοίνωση της χακτιβιστικής ομάδας συνοδευόταν κλασικά και από ένα βίντεο που ανέφερε τους λόγους που αποφάσισαν να εκτελέσουν την επιχείρηση Maryville. Μετά από λίγο προσέξαμε ότι το YouTube είχε διαγράψει το βίντεο.
Το βίντεο για την #OpMaryville ήταν μάλλον δύσκολο για κάποιους, αλλά δεν ήταν παραπλανητικό, ή μήπως ήταν; Για το YouTube φαίνεται ότι ήταν άκρως παραπλανητικό.
Η μικρή πόλη των 12.000 κατοίκων φάνηκε παρενοχλείται με το βίντεο και όχι τόσο πολύ που υπάρχει ένα θύμα βιασμού και η οικογένειά της, ενώ οι βιαστές της είναι ελεύθεροι. Πριν την απόσυρση του από το YouTube το βίντεο είχε πάνω από 130.000 προβολές.
Αυτό που προκαλεί προβληματισμούς είναι ότι το YouTube δεν κατέβασε το βίντεο λόγω κάποιας παραβίασης «της πολιτικής του YouTube σχετικά με spams, απάτες και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές.»

«Από πότε ένα θύμα βιασμού είναι spam, απάτη και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές;» αναρωτιέται ο crypt0nymous, που ανέβασε το βίντεο. Καλή ερώτηση.
Αν και δεν είναι σαφές ποιο σημείο του βίντεο προκάλεσε την λογοκρισία του YouTube, η περιγραφή του βίντεο ίσως κινδυνολογεί αλλά σίγουρα δεν περιέχει αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές. Περιγράφει το περιστατικό της Maryville σαν «απόπειρα δολοφονίας», πιθανώς επειδή οι ​​υποτιθέμενοι βιαστές άφησαν το θύμα έξω, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν μπορούσε να περπατήσει. Ίσως βέβαια το βίντεο λογοκρίθηκε γιατί εμπλέκει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Missouri Rex Barnett, του οποίου ο εγγονός είναι ένας από τους φερόμενους βιαστές, όπως αναφέρει η DailyDot.

Δείτε το βίντεο

Αν το Maryville δεν θα υπερασπιστεί αυτές τις νέες κοπέλες, αν στην αστυνομία είναι πολύ δειλοί ή διεφθαρμένοι για να κάνουν τη δουλειά τους, εάν το δικαστικό σύστημα σας έχει εγκαταλείψει, τότε θα πρέπει να σταθούμε εμείς. Δήμαρχε Jim Fall, τα χέρια σας είναι βρώμικα. Maryville, να μας περιμένετε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *