ΑρχικήsecurityMcAfee Οι αδύναμοι κωδικοί ασφαλείας κοστίζουν ακριβά Infographic

McAfee Οι αδύναμοι κωδικοί ασφαλείας κοστίζουν ακριβά Infographic

Έχετε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να γίνει hacked ο υπολογιστής σας, το κινητό σας, να ανακαλύψει κάποιος τους κωδικούς πρόσβασης σας και να χαθούν τα δεδομένα σας; Ακούγετε πολύ καταστροφικό και είναι!

Σε μία μελέτη της McAfee για την αξία των ψηφιακών στοιχείων, ο κάθε χρήστης του διαδικτύου εκτιμάται ότι έχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που η συνολική τους αξία φτάνει τον μέσο όρο των 35.000 δολαρίων. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν: downloads μουσικής, βίντεο, φωτογραφίες, εφαρμογές, e-mail, μηνύματα κειμένου, αρχεία υγείας / οικονομικά αρχεία / αρχεία ασφαλίσεων, βιογραφικά / βιογραφικά σημειώματα, χαρτοφυλάκια, επαφές, συνταγές, κτλ.

Αν πραγματοποιείτε αγορές από τράπεζες ή χρησιμοποιείται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να έχετε ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Αν είστε κάποιος από την πλειοψηφία, κατά πάσα πιθανότητα ακολουθείτε τον εύκολο δρόμο δηλαδή, χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλα τα sites.

Γνωρίζετε ότι;

  • Πάνω από το 60% από εμάς έχουν 3 ή περισσότερες ψηφιακές συσκευές;
  • 55% από εμάς αποθήκευουν ψηφιακά στοιχεία σε αυτές τις συσκευές που θα ήταν αδύνατο να αναδημιουργήσουν, εκ νέου, να κατεβάσουν ή να επαναφέρουν;
  • Πάνω από το 75% από μας επισκέπτεται 5 ή περισσότερα sites τακτικά που απαιτούν κωδικούς πρόσβασης;
  • 63% από εμάς χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης για να τους θυμούνται ή χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές ιστοσελίδες;
  • 17% από εμάς κάνει ελάχιστα ή και τίποτα για να προστατεύσει τους κωδικούς πρόσβασής τους;

 

Χρειάζεται ένα καλύτερο σχέδιο

  • Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας.
  • Πάντα να αποσυνδέεστε όταν αφήσετε τη συσκευή σας και μπορεί ο καθένας να την χρησιμοποιήσει.
  • Αποφύγετε την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης σε υπολογιστές που δεν ελέγχετε (όπως οι υπολογιστές σε ένα Internet café ή μιας βιβλιοθήκης) ή κατά τη χρήση δημοσίων συνδέσεων Wi-Fi (όπως στο αεροδρόμιο ή σε κάποια καφετέρια).
  • Μην μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης σας ακόμα και με τον πιο έμπιστο φίλο σας, μπορεί να μην είναι φίλος σας στο μέλλον.
  • Ανάλογα με την ευαισθησία των πληροφοριών που προστατεύεται, θα πρέπει να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασης σας περιοδικά και να αποφεύγετε την επαναχρησιμοποίηση ενός κωδικού πρόσβασης για ένα τουλάχιστον έτος.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ολοκληρωμένο λογισμικό ασφάλειας για όλες τις συσκευές σας (όχι μόνο το PC σας!).

Δείτε το Infographic της McAfee (Click για μεγέθυνση)

DigitalAssets_Password

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS