ΑρχικήinetΟ πρώην CEO της Apple John Sculley πιστεύει πως η Apple έκανε...

Ο πρώην CEO της Apple John Sculley πιστεύει πως η Apple έκανε κοιλιά στην καινοτομία

jobs_sculley

Για τον John Sculley έχουμε μιλήσει πολλές φορές και καλώς ή κακώς είναι μια προσωπικότητα που άφησε το στίγμα του στην Apple, ήταν ο υποκινητής της ιδέας του να φύγει ο Steve Jobs από την εταιρεία και αυτό τα λέει όλα. Βέβαια η παρουσία του σημάδεψε την χειρότερη στιγμή της Apple μιας και την έφτασε στα πρόθυρα της καταστροφής με τις αποφάσεις του, όποτε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ξέρει ένα δύο πράγματα παραπάνω για το όταν τα πράγματα πάνε στραβά σε μια εταιρεία τεχνολογίας.

Πρόσφατα έδωσε μια νέα συνέντευξη στο CNBA Asia και είπε την άποψη του για τα όσα συμβαίνουν στην Apple αυτό τον καιρό.

Σύμφωνα με τον Sculley λοιπόν η Apple διανύει μια περίοδο που έχει κάνει κοιλιά στην καινοτομία αλλά αυτό το θεωρεί φυσιολογικό μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα του η Apple είναι μια εταιρεία που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις περιόδους τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα προηγούμενα λοιπόν χρόνια είχαμε μια έκρηξη στον τεχνολογικό τομέα με τα κοινωνικά δίκτυα, το 3G και την ασύρματη επικοινωνία με αποτέλεσμα η Αpple να έχει μια έκρηξη στον τεχνολογικό τομέα.

Τώρα διανύουμε μια περίοδο ήπιας εξέλιξης και έτσι πλέον η Apple ακολουθεί αυτό το μοτίβο μην παρουσιάζοντας πολλά καινοτόμα προϊόντα.

Ο Sculley συνέχισε λέγοντας πως σύντομα αυτό θα αλλάξει μιας και είμαστε κοντά σε μια νέα τεχνολογική έκρηξη που ακούει στο όνομα αισθητήρες και που για ακόμη μια φορά πιστεύει πως η Apple θα την εκμεταλλευτή στο έπακρο και θα αλλάξει ξανά και πάλι τις ισορροπίες.

“You have periods of time that are creative leap areas. That’s what Apple’s excels at – it’s a creative leap company. In the last ten years we’ve had in technology a creative leap decade. We’ve seen social media, we’ve seen 3G, mobile wireless, you’ve seem companies like Apple, Google, Facebook, all doing extremely well.”

“Then you run into a decade like we’re just sort of in right now – the fast follower evolution decade,” he continues, “We’re not at a big breakthrough point in time, but fast followers excel. So Samsung, an excellent fast follower is doing really well.”

“What Apple needs is the next era of creative leap,” he said.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS