Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:10
Αρχική tweaks Προφυλάξτε το Apple Laptop σας από την υπερθέρμανση

Προφυλάξτε το Apple Laptop σας από την υπερθέρμανση

Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των φορητών υπολογιστών υπήρχε από πάντα. Ο λόγος είναι μάλλον απλός. Οι Laptop κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν τα προϊόντα τους όλο και μικρότερα. Για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να κάνουν τα μέρη του, όπως τη μητρική πλακέτα, τον σκληρό δίσκο και λοιπά, μικρότερα. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσουν όλα αυτά τα κομμάτια όλο και πιο κοντά το ένα στο άλλο.

Προφυλάξτε το Apple Laptop σας από την υπερθέρμανση

Ο μικροεπεξεργαστής, η μητρική πλακέτα και ο σκληρός δίσκος όλα παράγουν θερμότητα. Όσο πιο κοντά είναι μεταξύ τους, τόσο πιο μεγαλύτερη είναι η θερμότητα που παράγεται. Οι ανεμιστήρες που είναι ενσωματωμένοι στους φορητούς υπολογιστές για την ψύξη αυτών των στοιχείων δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μέσα σε τόσο σφιχτά «όρια». Προσθέτοντας και αυτό το γεγονός καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο η θερμοκρασία να πέσει και έτσι καταλήγουμε με στην υπερθέρμανση των φορητών μας υπολογιστών. Κι μην ξεχνάτε ότι όταν ένας υπολογιστής υπερθερμαίνεται είναι πιθανό να καταστραφεί.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του Apple laptop σας:

  • Μην βάζετε το laptop σας πάνω σε μαξιλάρια, όταν δουλεύει. Το μαλακό υλικό μπορεί να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία από τις τρύπες εξαερισμού, ειδικά από τους πίσω αεραγωγούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στον υπολογιστή.
  • Ποτέ μην τοποθετείτε τίποτα επάνω στο πληκτρολόγιο, όταν ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία με κλειστό το καπάκι. Είναι πιθανό αυτό να κάνει τον υπολογιστή σας να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί επανειλημμένα. Έτσι, μπορεί να παραχθεί μεγάλη θερμότητα και μπορεί και να αδειάσει και την μπαταρία σας.
  • Τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή για τη νύχτα για να το αφήσετε να κρυώσει. Αν το χρησιμοποιήσετε περιοδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήστε το σε κατάσταση αναμονής όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αυτό θα σας εξοικονομήσει ενέργεια και θα μειώσει την θερμοκρασία των συστατικών του φορητού υπολογιστή μειώνοντας και τη συνολική παραγωγή θερμότητας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το laptop σας είναι πάντα απενεργοποιημένο όταν βρίσκεται σε μια τσάντα.
  • Καθαρίστε τις τρύπες του εξαερισμού. Η σκόνη συσσωρεύεται εκεί, γεγονός που τις εμποδίσει και τις αποτρέπει από το να δουλεύουν αποτελεσματικά. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε και μια μικρή ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη από τις τρύπες του εξαερισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.