ΑρχικήinetΠραξικόπημα στην Τουρκία: Μαύρο στα κοινωνικά δίκτυα!

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Μαύρο στα κοινωνικά δίκτυα!

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος του στρατού απέτυχε, ωστόσο η ηρεμία δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Τουρκία.[/su_heading]

Πραξικόπημα στην Τουρκία

Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, το οποίο ξεκίνησε εχθές το βράδυ λίγο μετά τις 22.30, μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση.

 

Οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, η κρατική τουρκική τηλεόραση έκλεισε, καθώς ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα «για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας του TRT και μια παρουσιάστρια του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού, σημειώνοντας ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Η παρουσιάστρια που ανέγνωσε την ανακοίνωση του στρατού

H παρουσιάστρια ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, ανέφερε πως το «συμβούλιο ειρήνης» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η δημόσια τάξη.

Στρατιώτες μπαίνουν στο TRT

Λίγη ώρα αργότερα, διακόπηκε η εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του RIA Novosti, αλλά και το Reuters, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη κοντά στα γραφεία του TRT.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού

Επίσης, άρματα μάχης βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας καθώς και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουν διακοπεί οι πτήσεις, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Τανκς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS