ΑρχικήinetHacking μέσω ηχητικών εντολών κρυμμένων σε βίντεο του Youtube

Hacking μέσω ηχητικών εντολών κρυμμένων σε βίντεο του Youtube

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας παρουσίασε μια εξελιγμένη μέθοδο hacking για την παραβίαση mobile συσκευών, η οποία στηρίζεται στη χρήση ηχητικών εντολών κρυμμένων σε βίντεο του YouTube.[/su_heading]

Youtube

Eρευνητές ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, σε συνεργασία με ερευνητές των Πανεπιστημίων Μπέρκλεϊ και Georgetown, έχουν επινοήσει μια μέθοδο hacking για την παραβίαση mobile συσκευών, η οποία επιτυγχάνετεαι μέσω της χρήσης κρυφών φωνητικών εντολών ενσωματωμένων σε βίντεο του YouTube.

Προκειμένου να επιτευχθεί παραβίαση μια συσκευής, το μόνο που απαιτείται είναι να παρακολουθήσει κανείς ένα ειδικά διαμορφωμένο βίντεο, το οποίο περιέχει ενσωματωμένες κρυφές φωνητικές εντολές.

Οι κρυφές αυτές εντολές λαμβάνονται από τους ψηφιακούς βοηθούς των mobile συσκευών των χρηστών, όπως τα Google Now και Siri, τα οποία φιλτράρουν τις εντολές από ήχους και λοιπούς θορύβους και τις εκτελούν. Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι ερευνητές, παρότι οι φωνητικές εντολές που αξιοποιούνται για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου τύπου επίθεσης δεν είναι κατανοητές και αντιληπτές από τους ανθρώπινους ακροατές, ερμηνεύονται, ωστόσο, ως εντολές από τις συσκευές.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι για το hacking οι χρήστες δεν χρειάζεται να παρακολουθήσουν το βίντεο από τη συσκευή τους, καθώς η παραβίαση μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της παρακολούθησης του βίντεο από διάφορες κοντινές πηγές, όπως από κάποιον υπολογιστή, laptop, Smart TV, smartphone ή tablet.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνική hacking σε ένα έγγραφο με τίτλο “Hidden Voice Commands”.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το proof of concept της επίθεσης, όπως τεκμηριώνεται από τους ερευνητές, και να ακούσετε τις εντολές -απομονωμένες από λοιπούς ήχους- που πυροδοτούν την επίθεση:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HvZAZFztlO0″ width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=HvZAZFztlO0[/su_youtube]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS